Yeni Asya

İttifaklar pazarlık oyunu oldu

DP GENEL Başkanı GÜLTEKİN Uysal 31 Mart SEÇİMLERİ İÇİN İttİfaklar­la İLGİLİ Pazarlıkla­ra DİKKAT ÇEKEREK, ‘BU NE Kadar İşler? BEN UZUN Süre İŞLEMEYECE­ĞİNİ Düşünüyoru­m. İttİfaklar Pazarlık ÜZERİNDEN oyun HALİNE GELDİ’ DEDİ.

-

Dp Genel Başkanı Gültekin uysal: ‘Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyece­ğini düşünüyoru­m’ dedi. Uysal, siyasî partilerin ittifaklar düzleminde refleks göstermesi hakkında yaptığı açıklamada, “İttifakı götürecek partiler belli. Gerçekçi olmak lâzım. Bu biraz mülkiyet haline geldi. Sanki CHP’LI olan yerler Chp’nin, AKP’LI olan yerler onların. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal 31 Mart seçimleri için İzmir’de yaptığı konuşmada iitifaklar üzerindeki pazarlıkla­ra dikkat çekerek, ‘Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyece­ğini düşünüyoru­m’ dedi. Egeden Sonsöz’de yer alan habere göre, Uysal yaptığı konuşmada “AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurduğu Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın 24 Haziran genel seçimleri sonrasında

31 Mart 2019 mahallî idareler seçimlerin­de de sürdürülec­ek olmasına değinen Uysal önemli mesajlar verdi. Uysal, son dönemdeki seçimlerde siyasî partilerin ittifaklar düzleminde releks göstermesi hakkında, “İttifakı götürecek partiler belli. Gerçekçi olmak lazım. Fakat bu biraz mülkiyet haline geldi. Sanki CHP’LI olan yerler Chp’nin, AK Partili olan yerler onların. Herkesin yerleri belli sanki. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyece­ğini düşünüyoru­m. Aralara girmek lazım. İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” ifadelerin­i kullanarak tepkisini dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ?? DP Genel Başkanı Gültekin Uysal
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye