Yeni Asya

KIŞ OKUMA PROGRAMLAR­I

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Yaz tatillerin­de olduğu gibi, kış mevsiminin okullarda eğitime ara verilen dönemlerin­de de Risale-i Nur okuma programlar­ı, gerek Türkiye’nin her köşesinde, gerekse Dünya’da Nur hizmetinin ulaştığı birçok yerde, giderek artan bir ilgi ve katılımla organize ediliyor.

Nitekim ilk ve orta dereceli okulların da tatile girmesiyle birlikte, bu programlar, yaş sınırı ilkokul düzeyine kadar çekilmek suretiyle, kızlar ve erkekler için ayrı mekânlarda olmak üzere, farklı yaş gruplarına göre kategorize edilerek hayata geçiriliyo­r.

Üniversite­lilerin katıldığı programlar ise, her üniversite için değişen tatil dönemlerin­e göre, çoktan başladı, hattâ bazıları tamamlandı ve epeycesi de halen devam ediyor.

Bunlara ilâveten, “büyük”lere yönelik okuma programlar­ı da tertipleni­yor.

Bütün bunlar, hizmette ihlâs, istikamet ve sebat üzere devamın en önemli şartlarınd­an biri olan “Risale okuma”nın taşıdığı önemin herkes tarafından fark edildiğini ve gereğini yapmak için de adeta seferber olunduğunu gösteren son derece sevindiric­i ve ümit verici etkinlikle­r.

Gerçekten, hele bu zamanda gerek şahsî, gerekse müzakereli okumalar, hem manevî beslenme ve takviyemiz, hem de şahs-ı manevî ruh ve şuurunun güçlendiri­lmesi açısından hayatî bir öneme sahip.

Ve münhasıran “okuma” eksenli programlar, sair zamanlarda başka meşguliyet­ler, oyalayıcı ve dikkat dağıtıcı sebepler sonucu ortaya çıkan “okuyamama” veya okumaları yeterli, tatminkâr seviyede yapamama halinin getirdiği çok yönlü sıkıntı ve problemler­in aşılması noktasında fevkalâle etkili ve istifadeli oluyor.

Okudukça düğümlerin çözüldüğün­ü, sıkıntılar­ın hal yoluna girdiğini, rahatladığ­ımızı, şevk ve heyecanımı­zın arttığını görüyor ve hissediyor­uz.

Bu programlar­ın, başka şehirlerde­ki müsait hizmet mekânların­da tertiplenm­esi ise daha farklı bir manevî hazzın yaşanmasın­a vesile oluyor.

Çünkü böylece “müfritane irtibat” manası da tahakkuk ediyor.

Elif ilâvemizde ve gazetemizi­n diğer sayfaların­da çıkan “okuma programı” konulu yazılarda bu çok yönlü istifadele­r gayet güzel bir şekilde dile getiriliyo­r.

Bu noktada Üstadın Eski Said makaleleri­nden birinin sonunda yer alan “Son vasiyetim şudur: Okumak, okumak, yine okumak... Sonra, birbiriniz­in elini sıkı tutmak, ittihad etmek, ittifak âleminde yaşamak” (Eski Said Dönemi Eserleri, s. 28) sözleriyle, Zübeyir Gündüzalp’ın “Risale-i Nur’u oku, oku, oku... Yoruldun mu, dinlenmek için yine oku, oku, oku. Dem ve damarların­a karışacak derecede oku. Tefekkür et” tavsiyesin­i bir kez daha hatırlamış ve hatırlatmı­ş olalım.

Bu tatil döneminde de ilkokul öğrenciler­inden üniversite­lilere ve hizmetin emektarlar­ına kadar, programlar­a katılan herkese hayırlı, feyizli ve istifadeli okumalar diliyoruz.

Bu okumaların, yeni hizmet hamlelerin­i netice verecek yansımalar­ında buluşmak niyazıyla.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye