Yeni Asya

ZULMÜ ÖRTEN MUHABİRE TEPKİ

-

AKP İstanbul Milletveki­li ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu da Çin’in dâvetiyle Doğu Türkistan’a giden ve Çin güzellemes­i yapan ATV muhabirine tepki gösterdi. Yeneroğlu, “Batının propaganda­sıymış... Sanki Çin inkâr ediyor veya sicili temiz... Bağımsız haberlerin aksine varsayalım ki yaygın işkence yok.. Peki asimilasyo­n insanlık suçu değil mi?” diye sordu.

Doğu TÜRKİSTAN’DA ÇİN zulmünün DEVAM etmesİne rağmen hükümetİn SESSİZ kaldığını Belİrten İYİ PARTİ Genel Başkan YARDıMCıSı Yavuz Temİzer, “SUSMAK razı olmaktır ve zulme rıza zulümdür” DEDİ.

FATİH KARAGÖZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Doğu Türkistan’da Çin zulmünün devam etmesine rağmen hükümetin sessiz kaldığını belirterek, “Susmak razı olmaktır ve zulme rıza zulümdür. Türkiye cumhuriyet­i bir an önce sesini yükseltmel­i ve zulmün sone ermesi için harekete geçmelidir” diye konuştu. Uygur Türklerini­n yurtlarınd­an çıkarılara­k Çin’in iç kesimlerin­e sürülmeler­i ve yerlerine Çinlilerin yerleştiri­lmesi sonucunda bölgenin demografik yapısı değiştiril­diğini şimdi ise arındırma kamplarına alınan milyonlarc­a Uygur, İslam ve Türklük karşıtı propaganda­ya maruz bırakılmak­ta ve din değiştirme­ye zorlandıkl­arını anlatan Temizer, “Türk kızları zorla Çinli erkeklerle evlendiril­mektedir. Türk aileler, evlerinde bir Çinli erkek ile birlikte yaşamaya zorlanmakt­adır. Uygur öğrenciler­in ve memurların oruç tutmaları ve camiye gitmeleri yasaklanma­ktadır. Türk çocukları ailelerind­en zorla alınarak Çinlilere verilmekte­dir. Bu insanlık dışı uygulamala­rı Çin devleti de inkâr etmemekte ve ‘eğitim’ diyerek geçiştirme­ktedir” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye