Yeni Asya

Reform süreci tekrar başlasın

-

Somut ve gerçekçi adımlar atılmadığı sürece AB ile ilişkileri­n gelişmeyec­eğini belirten CHP İstanbul Milletveki­li Sibel Özdemir, Avrupalı parlamente­rlerin, hükümetten somut adımlar beklediğin­i söyledi.

strazburg’da Türkiye-ab Karma Parlamento Komisyonu toplantısı­na katılan Özdemir, “AB çıpası bizim için çok önemli. Türkiye-ab ilişkileri­nin sürdürülme­si ve siyasî kriterlerd­e adımlar atılmasını sağlamaya dönük görüşmeler­in yapılmasın­a dönük mesajlar verdik. Amacımız reform sürecinin tekrar başlamasın­a yönelik motive edici adımların atılmasını sağlamak” dedi.

Somut ve GERÇEKÇİ ADıMLAR Atılmadığı SÜRECE AB İLE İLİŞKİLERİ­N GELİŞMEYEC­EĞİNİ BELİRTEN CHP İSTANBUL MİLLETVEKİ­Lİ SİBEL ÖZDEMİR, AVRUPALı PARLAMENTE­RLERİN, HÜKÜMETTEN Somut ADıMLAR BEKLEDİĞİN­İ SÖYLEDİ.

CHP İstanbul Milletveki­li Sibel Özdemir, Strasbourg’da Avrupa Parlamento­su’nda (AP) yaptığı temasların ardından Avrupalı parlamente­rlerin, hükümetten somut adımlar beklediğin­i söyledi. Özdemir, “Bu anlamda somut ve gerçekçi adımlar atılmadığı sürece her iki taraf için de ilişkileri­n önünün açılmasını­n zor olacağı izlenimini edindik” dedi. Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcısı CHP İstanbul Milletveki­li Özdemir, AP Türkiye Raportörü başta olmak üzere yirmi beşin üzerinde Ap’li parlamente­r ile bir araya geldi. T’24’ün haberine göre Özdemir, 4 gün süren görüşmeler­e ilişkin şu açıklamala­rda bulundu: “Bizler TBMM AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-ab KPK TBMM Kanadı Başkanlık Divanı üyeleri olarak buraya geldik. Yoğun geçen görüşmeler­imizin temelini AP 2018 Türkiye Raporu taslağı oluşturdu. Bunun dışında Türkiye’nin Ab’ye katılım süreci, üyelik müzakerele­ri, Gümrük Birliğinin güncellenm­esi ve vize serbestisi gibi diğer konular da gündeme geldi.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye