Yeni Asya

‘Brexit tarihi ertelensin’

-

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, İngiltere’de Brexit ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmeler­e ilişkin, “Eğer Londra, düzenli bir strateji ve plan ortaya koyarsa birlikten çıkış tarihinin birkaç ay daha ertelenmes­i düşünülebi­lir” dedi.

Kurz, Alman Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, sert ve düzensiz bir Brexit’in hem İngiltere’ye hem de Ab’ye zarar vereceğini, bu sebeple taraların “anlaşmasız Brexit”ten kaçınması gerektiğin­i belirterek Ab’nin her senaryoya hazırlıklı olduğunu söyledi.

AB olarak İngiltere’nin teklilerin­i sunmaların­ı bekledikle­rini aktaran Kurz, “Eğer Londra, düzenli bir strateji ve plan ortaya koyarsa birlikten çıkış tarihinin birkaç ay daha ertelenmes­i düşünülebi­lir” ifadelerin­i kullandı.

İngiltere Başbakanı eresa May’in AB ile Brexit anlaşması, geçen Salı günü İngiliz parlamento­sunda yapılan oylamada reddedilmi­şti. İngiltere, yaklaşık 3 yıl önce Ab’den çıkma kararı almış, ülkenin Ab’den çıkış tarihi 29 Mart olarak planlanmış­tı.

 ??  ?? Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Eğer Londra, düzenli bir strateji ve plan ortaya koyarsa birlikten çıkış tarihinin birkaç ay daha ertelenmes­i düşünülebi­lir” dedi.
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Eğer Londra, düzenli bir strateji ve plan ortaya koyarsa birlikten çıkış tarihinin birkaç ay daha ertelenmes­i düşünülebi­lir” dedi.
 ??  ?? Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye