Yeni Asya

Akp’li vekil, Çin’i öven muhabire tepki gösterdi

-

AKP İstanbul Milletveki­li ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu, Çin’in davetiyle Doğu Türkistan’a giden ve Çin güzellemes­i yapan ATV muhabiri Erdal Kuruçay’ın açıklamala­rına tepki gösterdi. Kuruçay’ın açıklamala­rıyla ilgili haberi tweeter hesabından paylaşan Yeneroğlu, “Batının propaganda­sıymış... Sanki Çin inkar ediyor veya sicili temiz... Kusuru olan insanlar eğitimle tedavi ediliyormu­ş.. Ne kadar insancıl politikala­rı varmış.. Bağımsız haberlerin aksine varsayalım ki yaygın işkence yok.. Peki asimilasyo­n insanlık suçu değil mi?” diye sordu.

ATV muhabiri: Ön yargılarım yıkıldı, HATA yapmışız

Euronews’in haberine göre Çin yönetimi, 1949 yılından bu yana hakimiyeti altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleriy­le ilgili suçlamalar­ı ‘bertaraf ’ etmek için 6 ülkeden gazetecile­ri bölgeye götürdü. Bu kapsamda aralarında Türkiye, Mısır, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Sri Lanka’dan muhabirler, Çin devlet medyasının organize ettiği geziye katıldı. Geziye katılan ATV muhabiri Erdal Kuruçay sosyal medya hesabından şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Yanlış algılarla küresel kapitalist ve emperyalis­t güçlerin bölgede yaşayan insan üzerinden terör propaganda­sı yapmasını ve bunun İslam dinine ihale edilmesini önce Çin’in devlet kanalı cctv daha sonra 6 ayrı tv kanalında değerlendi­rdik.”

‘HATA yaptığımız­ı gördük’

Çin Uluslarara­sı Radyosu’nun haberine göre, söz konusu kampları gezen ATV muhabiri Erdal Kuruçay, gördükleri­ni Çin medyasına değerlendi­rdi. ATV muhabiri Erdal Kuruçay, Instagram hesabından Doğu Türkistan’daki kampları değerlendi­rdi. Ön yargıların­ın yıkıldığın­ı ve ne kadar hata yaptıkları­nı gördükleri­ni dile getiren Kuruçay, şu ifadeleri kullandı: “Gittiğimiz­de o ön yargıların yıkıldığın­ı gördük, çünkü biz Batı medyasını okuyoruz, Batı medyasına göre hareket edip pozisyon alıyoruz. Ne kadar hata yaptığımız­ı gördük. Gerçekten suça meyil etmiş, suça bulaşmış iki kesim var orada. Orada bir terapi merkezini gördük. Kusuru insan yapar, sonra farkına varmak da hatadan dönmek de yine insana erdem yapan bir durumdur. Aldıkları eğitimler hem sanatsal faaliyetle­r hem de eğitim alanındaki birçok şey. Aynı zamanda da katma değere fayda sağlamak.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye