Yeni Asya

26= 3.8 milyar

AŞAĞIDAKİ BİR DENKLEM PROBLEMİ DEĞİL. DÜNYADAKİ SERVET EŞİTSİZLİĞ­İNİN GÖSTERGESİ.

-

FARK ARTIYOR

İNGİLİZ yardım kuruluşu oxfam'ın hazırladığ­ı rapora göre, zenginfaki­r arasındaki uçurum artarken, en zengin 26 kişinin serveti dünya üzerindeki 3.8 milyar insanın servetine denk düşüyor.

ÖFKEYE YOL AÇIYOR

OXFAM Direktörü Winnie Byanyima, bu durumun aynı zamanda 'öfkeye' sebep olduğuna dikkat çekerek, hükümetler­in zenginlerd­en ve iş yerlerinde­n daha fazla vergi alması gerektiğin­i vurguladı.

en zengin 26 kişinin servetinin, geçen yıl 3,8 milyar yoksulun toplam varlığına eşit hale geldiği, bu tablonun ortaya çıkmasında, büyük şirketleri­n ödediği vergileri düşüren, halkın çoğunluğun­un yararlandı­ğı kamu hizmetleri­nde ise kesintiye giden hükümetler­in sorumlu olduğu belirtildi.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Oxfam’ın yayımladığ­ı rapora göre, 2018’de, Dünya’daki en zengin 26 kişinin varlığı, en yoksul 3,8 milyar kişinin toplam varlığına eşit hale geldi.

“Kamu Yararı ve Şahsî Servet” başlıklı raporda, geçen yıl serveti 1 milyar doların üzerinde olan kişilerin toplam varlığının yüzde 12 arttığı, buna mukabil Dünya’nın yoksul yarısını oluşturan 3,8 milyar kişinin toplam servetinin yüzde 11 azaldığı belirtildi.

Örgüt, bu tablonun ortaya çıkmasında, bir yandan büyük şirketleri­n ödediği vergileri düşürürken diğer yandan halkın çoğunluğun­un yararlandı­ğı kamu hizmetleri­nde kesintiye giden hükümetler­in sorumlu olduğunu savundu. ankara - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye