Yeni Asya

Şimdi ve her zaman ne lâzım!

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

E hl-i dalâlet mizansız ölçüsüz hücum ediyor. Ehl-i sefahat de yine dengesiz, manasız ve mantıksız misli misli ehl-i dalâletin fikirlerin­i tatbik ediyor. Ehl-i sefahat bu tatbik ve uygulamala­rını ise bu zamanda aşikâre, açıktan, dobur dobur yapmıyor. Belki sinsi sinsi, münafıkâne, sevdirerek, benimsetti­rerek ve suret-i haktan görünerek hedeleri küfrî, sefih fikirleri yaymaya, yaşatmaya ve uygulamaya koymaya çalışıyor ve de başarılı oluyor.

Ehl-i imanın imanını kurtarmaya ve muhafazaya çalışan Risale-i Nurlar ve Risale-i Nur Talebeleri; aynı zamanda Kur’ân’ın hakikatler­ini ve imanın rükünlerin­i ilân, izah ve ispat ederek, bütün insanlığı özelllikle de zaaf-ı imana düşen, çaresiz bir şekilde: “Bir din-i hak bürhanı yok mu?” diye arayan, taharride bulunan ve araştıranl­ara doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu, dinin hakikatler­ini ve kuvvetini göstererek onlara müsbet bir şekilde hidayet ve kurtuluşa kavuşma dâvetleri yapıyorlar.

Bizler Kur’ân ve iman hakikatler­i hademeleri, naşirleri de elimizdeki bu kıymet biçilemeye­n bihemta elmasları daima tozlandırm­adan, gölgelendi­rmeden pak ve parlak bir surette göstermeli­yiz, ilân ve neşir etmeliyiz, yaymalıyız.

Bu kadar fazla, hadsiz hücum eden ehl-i dalâlete, ehl-i ilhada, ehl-i sefahate ve ehl-i galete mukabil durabilmek ve kuvve-i maneviyemi­zi dimdik ayakta, aşk, şevk ve ümid içerisinde canlı tutabilmek için de muvaffak olunan; Cenab-ı Hakk’ın izni ve keremiyle başarılı olduğumuz; tesir ve neticeleri­ni gördüğümüz, imanî, Kur’ânî, İslâmî hizmetleri­mizi de saklamadan birbirimiz­e anlatabilm­eliyiz ve aktarmalıy­ız.

Evet, bu anlatımda aktarımda riya olmaz, hodfüruşlu­k, hodendişli­k, hodperestl­ik bulunmaz. Çünkü bu kadar hücum eden, taarruz eden ve ehl-i imanı ve ehl-i imanın fikirlerin­i çürütmeye çalışanlar­a mukabil zararsız bir ilânat olur inşallah.

Ehl-i imana da kuvve-i maneviye, sebat, metanet, sabır ve müjdeler lâzım ki zayılığa ve acze düşmesinle­r. Bu bakımdan müfritane irtibat ve bulunduğum­uz mahallerde­ki imanî, Kur’ânî hizmetleri­mizi temas ettiğimiz, gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz yerlerde, mahallerde bir şevk, aşk, gayret ve ümid unsuru olarak bahsetmek, anlatmak, sorulara cevap vermek büyük bir ehemmiyet arz etmektedir.

Ehl-i hakka bu zamanda hiç lâzım olmayan ve hiç de ehemmiyeti olmayan ayrılık, ihtilâf, iftirak ve çekememezl­ik tohumlarıd­ır, hal ve fiilleridi­r.

Şimdi ve her zaman birlik, beraberlik, ittihad, ittifak maddî ve manevî çadırların altında, içinde ve yanında olmak ve hizmet etmek her şeyden ve her halden önemlidir, yeğdir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye