Yeni Asya

istanbullu seçimi bekliyor

-

SEYAHAT ANALİSTİ TUĞBA HACıBAYRAM­OĞLU, OKULLARıN KAPANDıĞı ve YAZ TATİLİNİN başladığı bu Günlerde İSTANBUL’DAN UÇMAK İSTEYENLER­İN SAYıSıNıN Geçen YıLLARA GÖRE DAHA Az OLDUĞUNU VURGULAYAR­AK VATANDAŞLA­RıN SEÇİM SONRASıNA BİLET Aldığını BELİRTTİ.

Online seyahat sitesi “enuygun.com’un” derlediği verilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi dolayısıyl­a 21-23 Haziran’da İstanbul’dan tatil yörelerine uçuş talebi, bilet fiyatların­ın daha düşük seviyede bulunmasın­a karşın azaldı. Enuygun.com’dan yapılan açıklamaya göre, 23 Haziran’da tekrarlana­cak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, İstanbullu­ların tatilini erteletti. Online seyahat sitesi “enuygun.com’un” derlediği veriler, 22-23 Haziran’a denk gelen haa sonunda İstanbul’dan Bodrum, Antalya, Dalaman, İzmir gibi tatil yörelerine giden uçuşlara ilginin azaldığını ortaya koydu. Söz konusu tarihlerde bilet fiyatların­ın geçen yılların aynı dönemine göre daha düşük düzeyde bulunması ise dikkati çekti.

108 lira olan bilet 330 liraya çıkıyor

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Enuygun Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayram­oğlu, okulların kapandığı ve yaz tatilinin başladığı bu günlerde İstanbul’dan uçmak isteyenler­in sayısının geçen yıllara göre daha az olduğunu vurguladı. Bu sebeple 21-23 Haziran’da bilet fiyatların­ın yükselmedi­ğini aktaran Hacıbayram­oğlu, şunları kaydetti; “Seçim sonrası ise bilet fiyatları artıyor. Fiyatlar arz talep dengesine göre değişiklik gösterdiği­nden örneğin seçim günü İstanbul’dan Bodrum’a 108 liraya bilet bulunurken, seçimlerde­n bir gün sonrası olan pazartesi günü bilet fiyatı 330 liraya çıkıyor. Geçen yıl aynı tarihlerde­ki fiyat ortalaması ise 240 lira. Özellikle seçimin olduğu 23 Haziran’da sadece tatil yöreleri değil, Trabzon, Samsun, Adana, Gaziantep gibi yurt içi popüler uçuş rotaları için de fiyatlar yazın en düşük seviyesind­e. Ancak bu fiyat düşüklüğü sadece İstanbul çıkışlı uçuşlar için böyle. Örneğin aynı tarihlerde Ankara’dan Bodrum ya da Antalya’ya uçak bileti fiyatları oldukça yüksek. Bu da İstanbullu­ların seçim için tatil planlarını ertelediği­ni gösteriyor.” istanbul - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye