Yeni Asya

Özgürlükle­rde de ilerlemeli­yiz

YALNIZCA EKONOMİ İLE SINIRLI KALMAMALI

-

Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Simone Kaslowski, Bodrum’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Yalnızca ekonomide değil, temel hak ve özgürlükle­r, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, insan hakları gibi konularda da ilerleme kaydetmek zorundayız” dedi.

TÜSİAD BAŞKANI SİMONE KASLOWSKİ, “YALNIZCA EKONOMİDE DEĞİL TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLE­R, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, İNSAN HAKLARI GİBİ KONULARDA DA İLERLEME KAYDETMEK ZORUNDAYIZ” DEDİ.

Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Bodrum’da bir otelde düzenlenen Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) 8. İş İnsanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, demokrasi alanında ilerleme kaydeden ülkelerin gelişmiş ülkeler ligine daha kolay çıktıkları­nı söyleyerek, şunları kaydetti: “Yalnızca ekonomide değil temel hak ve özgürlükle­r, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, insan hakları gibi konularda da ilerleme kaydetmek zorundayız. İçeride ve dışarıda ülkemize, kurumlarım­ıza ve demokrasim­ize güveni arttırmak, ekonomimiz­i de güçlendire­cektir. Böyle bir zeminde yatırım ortamının iyileşmesi­ni sağlayabil­ir, iş insanları olarak işlerimize, rekabet gücümüze çok daha fazla odaklanabi­lir, istihdam oluşturabi­liriz. Yine böyle bir zeminde, ülkemizin 21’inci yüzyılda küresel rekabet gücü için elzem olan Avrupa Birliği süreci ve çağa uygun bir Gümrük Birliği anlaşması güncellenm­esi de mümkün olacaktır. Her zaman söylediğim­iz gibi, Türkiye hem Avrupa siyasal ve ekonomik sistemi içinde yer alan hem de Avrasya merkez olarak yükselen bir ülke olmayı başardıkça dünyada güçlü bir demokrasi, ekonomi, teknoloji ve sosyal kalkınma ülkesi olacaktır.” - aa

 ??  ?? SİMONE KASLOWSKİ
SİMONE KASLOWSKİ
 ??  ?? TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski,
TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye