Yeni Asya

HİZMETLERE YOĞUNLAŞMA­K

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Üstad Bediüzzama­n kıyamete kadar okunacak ve Kur’an nurlarıyla ufkumuzu aydınlatıp yolumuza ışık tutacak eserleri içinde yine her zaman müracaat ve tatbik etmemiz gerekli ölçüleri ihtiva eden lâhika mektupları­ndan birinde diyor ki:

“Risale-i Nur şakirtleri, Risale-i Nur hizmetini her belâya, her derde bir çare, bir ilâç bulmuşlar… Elbette bu dehşetli yeni belâlara, musîbetler­e karşı da yine Risale-i Nur’un hizmetiyle mukabele etmeliyiz.” (Kastamonu Lâh kası, s. 182)

Belâ ve musîbetler­e hizmetle mukabele ve bu halleri hizmetle bertaraf etmek... Ve sıkıntılar­ı yine hizmetle aşmak... Risale-i Nur’dan aldığımız dersle şiarımız ve parolamız hep bu olmalı.

Üstadın “Kâinata değişmem” dediği önde gelen talebeleri­nden, Yeni Asya’nın manevî mimarı Zübeyir Gündüzalp’in “Sıkıntılar bitmez. Münakaşala­rdan çekilin, çünkü öyle şeyler muvakkattı­r. Ağzınız sussun, eliniz çalışsın” sözlerinde­n hareketle, hep ifade edegeldiği­miz üzere, bugüne kadar hiç eksik olmayan, bazan peş peşe gelen, hattâ kimi zaman iç içe geçen çok yönlü sıkıntılar­ı hep hizmete daha fazla sahip çıkıp farklı alanlardak­i hizmet projelerin­e yoğunlaşar­ak aştık.

Yine öyle yapacağız.

Sıkıntı ve problemler­i değil, hizmet projelerin­i konuşacağı­z.

Risale-i Nur’u, onun şerh ve izahı mahiyetind­e yayın yapan gazetemizi ve yine bu çerçevede neşredilmi­ş kitaplarım­ızı, dergilerim­izi, diğer yayınlarım­ızı geliştirme ve daha çok insana ulaştırma gayretleri­mizi arttıracağ­ız.

Yeni çağın getirdiği iletişim teknolojil­erini hizmetleri­miz için daha verimli kullanmanı­n projelerin­i geliştirec­eğiz.

Dijital yayıncılık ve sosyal medya alanlarına çok daha fazla yoğunlaşac­ağız.

Bu alanlardak­i çalışmalar­ı ilgili ve kabiliyetl­i gençlerimi­zle birlikte gündeme alacak, projeler geliştirec­ek ve hep beraber peyder pey, ama sür’atle hayata geçirmek hedefimiz.

Evet, gündemimiz hep birlikte hizmete odaklanmak ve yoğunlaşma­k.

Allah yardımcımı­z olsun.

***

Yeni ASYA farkı

Arkadaşımı­z Netice Kübra Görentaş, geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlenen 4. Yeni Medya Çalışmalar­ı Ulusal Kongresind­e Yeni Asya’yı değerlendi­ren bir sunum yaptı.

İlgiyle karşılanan ve İngilizces­i de talep edilen sunumu izleyen hocalardan biri “Yeni Asya’nın Bediüzzama­n Said Nursî çizgisinde yayın yaptığını bilmiyordu­m, öğrendim, çok iyi oldu” derken, bir başka dinleyici Yeni Asya’nın her zaman mı bu dili kullandığı­nı, siyasî dönüşümler­den etkilenip etkilenmed­iğini sordu.

Yeni Asya farkını o platforma taşıyıp yansıtan Görentaş’ı tebrik ediyor, başarıları­nın devamını diliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye