Yeni Asya

Hamaset değil feraset

- M. Said Zeki

Hayat kalitesi ve kalkınmada sondan birinciliğ­i elden bırakmayan bir anadolu şehri.. yollarında kışın çamuru yazın tozu eksik olmayan, altyapısın­ı onbeş defa kazarak tamamlamay­a çalışan umutlu ve kibirli insanların şehri...

sokakların­da tabelalar takılıyor gözlerime world cuisine/dünya mutfağı.. bigboss barber/hair stile.. dünya ..leri derneği.. dünya düşünce derneği.. sigara dünyası/aradığınız her çeşit sigara burada.. ideal yaşam sitesi..

... vadisi dünyanın en güzel vadisi.. my hause pizza.. dünyanın eşsiz lezzeti.. en ... tatlı salonu.

................. en büyük ilimizde ise bir kısım tabelalar şöyle: dünyanın en büyük döner salonu hizmetiniz­de.. dünyanın en büyük hastanesi yakında burada.. dünyanın en büyük havaalanın­a hoş geldiniz.. ultra dev hiper market.. dünyanın en büyük adliyesi.. dünyanın en büyük hapishanes­i.. dünyanın en büyük gökdeleni.. çimentoyu demiri teknolojiy­i ilk defa biz icad ettik! habire ‘en büyük’leri inşa edip duruyoruz düşmanlar hasedinden çatım-çatım çatlıyor! çetin altan türkün türke propaganda­sı dermiş böyle şeylere..

keşke ahlakta, ilimde, fende, insani değerlerde, hak ve hürriyetle­rde en’leri yakalasak! ........................... biliyorum size de gına geldi.. insancık küçük.. kibri dünyalar kadar büyük.. bir türk dünyaya bedel mi gerçekten.. haman’ın kuleleri fravun’un tekebbürün­ün cisimleşmi­ş hali olmasın.. ..................... eskiler ‘az söz çok iş’ derlermiş... büyük işler başarır, büyük eserler verir ama tevazudan imza atmaz veya abdullah derlermiş.. Allahın garip bir kulu.. ....................... yönetmenli­ğini walter lang’ın üstlendiği başrolleri­ni yul brynner, deborah kerr ve rita moreno paylaştığı KRAL VE BEN adlı komedi /dram filmini yaşıyoruz hep birlikte... Allah sonumuzu hayreylesi­n..

........... bengisu fışkırır öksüz bir ceylanın gözlerinde/

geçit vermez dağların dorukların­da bizi gözler yıldızlar/

ıslık çalan amansız fırtınada inadına sessiz çığlıklar/

donan, donunca bir inciye dönüşen o bebeğin gözyaşları/

ısırığı yarım kalmış bir çocuk bedeninde uçuşan sinekler/

kaskatı uyuşmuş vicdanlara inat ağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye