Yeni Asya

Aklıselim olanlara kulak verin

İYİ PARTİ genel BAŞKANı MERAL AKŞENER, İKTİDARA SESLENEREK, “Bugün gerİye İKİ SEÇENEK KALDı. ya ESAD’LA TEMASA GEÇİP Surİye’yİ NORMALLEŞT­İRECEĞİZ ya DA Surİye’nİn PARÇALANMA­SıNA SEYİRCİ KALACAĞıZ”DEDİ.

- FATİH KARAGÖZ

iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenlediğ­i Barış Pınarı Harekâtı’nın 6. gününde iktidara seslenerek, “Bazen ikinci en iyi senaryoyu seçmek durumunda kalırsınız. Bugün geriye iki seçenek kaldı. Ya Esad’la temasa geçip Suriye’yi normalleşt­ireceği ya da Suriye’nin parçalanma­sına seyirci kalacağız” dedi. Akşener devamında, “Esad’ın yönetim anlayışı büyük sorun olabilir, kabul edilemez bulabilirs­iniz ancak hiçbir senaryo parçalanmı­ş bir Suriye kadar kanlı, demokrasid­en uzak değildir. Hiçbir senaryo, ABD ve Rusya üstleriyle sarılı olmak kadar millî çıkarlarım­ıza karşı değildir” diye konuştu. “Hiçbir operasyond­a uluslarara­sı alanda Türkiye’nin bu kadar yalnız kalmadığın­ı söyleyen Akşener, “Cumhurbaşk­anının dostum dediği ne kadar lider ve ülke varsa harekâtın karşısında yer aldı. Dostum Trump, arkadaşım Putin, kankam Hamaney harekâta karşı. Kralları öldüğünde bayrağımız­ı yarıya indirip yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan Türkiye’ye işgalci diyor. Avrupa’yı zaten geçtim” ifadelerin­i kullandı. ankara devletİn görevinin derdini, amacını milletine ve dünyaya net ve duru bir biçimde anlatabilm­ek olduğunu vurgulayan Akşener, “Türkiye’yi bu duruma getiren strateji değişikliğ­idir.türkiye’nin millî menfaatler­iyle kumar oynandı”dedi.

“Suriye’nin toprak bütünlüğü için Suriye devletine karşı Suriye’yi parçalayan­larla birlikte mücadele ediyoruz”diye konuşmasın­ı sürdüren Meral Akşener,“bu cümle ne kadar tutarlıysa son 10 yıldır yürütülen

Suriye politikası da o kadar tutarlıdır. Sonuçların­ı da hep beraber yaşıyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğü için Suriye devleti ile birlikte Suriye’yi parçalayan­larla birlikte hareket etmek olmalıydı. İktidar Suriye’nin toprak bütünlüğün­ü parçalamak isteyenler­e dostum, toprak bütünlüğün­ü korumak isteyenler­e‘küstüm’diyor. Hiçbir senaryo parçalanmı­ş bir Suriye kadar kanlı, demokrasid­en uzak değildir. Hiçbir senaryo, ABD ve rusya üstleriyle sarılı olmak kadar millî çıkarlarım­ıza karşı değildir. Bugünden itibaren aklıselimd­e buluşup akıl ve selim sahibi olanlara kulak verin”diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye