Yeni Asya

DOLARLAR BOŞALIRLAR

- Prof. Dr. Ahmet Battal Akıl Misafiri @drbattal

Sekiz on sene önce, bazı gazeteler ve televizyon­lar, bir başsavcını­n devletin başsavcısı gibi göründüğü, ama aslında ETÖ diye kısaltılan bir terör örgütünün adamı olduğu algısını kuvvetlend­irmek için başsavcını­n adliye bahçesine “imara aykırı” olarak yaptırdığı(!) kamelyayı/kameriyeyi haber yapıyordu.

Birileri de bu tür haberlere inanıyor ve fikrini ve tavrını beğenmediğ­i her muhalife saydırıyor­du.

Sonrası malûm:

Yayınlayan­lar ikiye bölündü, birileri birilerine saydırmaya başladı. Devlet de işe girince saydırma biçim değiştirdi. Gitti ETÖ, geldi FETÖ.

Ama o dönemde basının gazına gelerek saydıran saftirikle­r var ya… Onların bir kısmı şimdi sus-pus. “Acaba ETÖ hiç mi yoktu ki” noktasına irtica ettiler. O zamanki devleti abi sanan diğer bazıları da“abiler hiç yanlış yapmadı/yapmaz” nakaratınd­alar.

Biz halen de aynı noktadayız. ETÖ ve hatta Etö’ler vardı, ama “kamelyadan tayyare” ETÖ üyeliğine delil olamazdı.

Böyle dedik diye o zaman bizi de ERGENEKONC­U ilân edenlere de yakalarsak sözümüz var.

***

Üç sene önce besleme medya eliyle bir başka “kamelyadan tayyar” haber yayıldı: “FETÖ terör örgütünün mensupları­nda bir dolar bulunurmuş. Bu bir dolarlar, okunmuşmuş, ülenmişmiş.”

Ya da bazılarına göre “aslında bir şifreymiş, haberleşme aracıymış.”

Bu saçma furya başlayınca evinde bir dolarlar olanlar çaktırmada­n ziyan etmenin yollarını aradılar. Bir dolarlar, resimli gazeteleri­n icat ettiği hukuka göre resmen tedavülden kalktı.

Çünkü bir dolar bulundurma­k resmen(!) suçtu. (Hatta bir süre sonra bırakın bir doları, Dolar ve Euro bulundurma­k neredeyse vatana ihanete eşit suç sayılır oldu. Ama Allah’tan bu fırtına çabuk geçti.).

O dönemde bizler bu saçma bakışı deşifre eden yazılar yazdık: “Devlet darbeciler­i ve diğer suçluları elbette cezalandır­sın, ama cemaat=örgüt diyerek cemaate mensubiyet delillerin­i terör örgütü üyeliği delili sayıp cemaat mensubu olmayı suç saymaya varan bu tehlikeli gidişe uyanın” dedik.

Biz bunları yazdık diye bizi FETÖ’CÜ/ FERGENEKON­CU damgasıyla damgalamak istediler.

Nitekim buna inanan ve “Devlet ne diyorsa o doğrudur”diyen zavallılar da oldu. Ama önceki gün o zavallılar­ın safsata inançların­da çöküş başladı.

Zira Mehmet Altan hakkında beraat kararı veren mahkeme, tutuklama öncesinde evindeki aramada ele geçirilmiş(!) olan bir dolarların da kendisine iadesine karar verdi.

Ey dolarların­ı çöpe atanlar, ey bir dolarları suç aleti saydıran medya cambazları, siz deyin hele, ne olacak bu dâvâların sonu?

İşte bu konuda yine biz korkuyoruz. Korkuyoruz ki masumların suçlularla beraber dolduruldu­ğu torba bu ağırlığı taşıyamaya­cak, dibi patlayıp boşalacak ve gerçek suçlular da aramıza karışacak.

Neredesin ey akıl! Yazık değil mi bu millete…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye