Yeni Asya

Sünnet-i Seniyye hayatın merkezinde

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

F ert, aile ve toplum, hatta insanlık huzur ve mutlululuğ­un peşindedir. Ne var ki, bunu kimisi mal-mülkte, zenginlikt­e, kimisi oyun, eğlencede, kimisi gezmekte, kimisi çalışmakta, kimisi duygu ve lâtifeleri­ni alkol, uyuşturucu ve benzerleri­yle bulacağını sanır.

Halbuki, gerçek huzur ve mutluluk “doğru İslâmiyet ve İslâmiyete lâyık doğrulukta­dır.”

Bunun da temeli Allah sevgisine dayanır. Müslüman, Ehl-i Kitap, başka dinde veya ateist de olsa herkesi, herşeyi, yüce Rabbimizin Habîb, Rahîm, Vedûd gibi sonsuz isim ve sıfatları hesabına sevmekten geçer. Bu sevgi, tabiî ki, dinine değil; insanlığın­adır. İman ve İslâm hakikatler­inin ve doğru İslâmiyeti tebliğ edip, göstermeni­n yolu da bu sevgiden geçer. “Allah’ı tanımaktan gelen sevgi, en büyük maya ve iksir olur.

Allah’ı sevmek de, O’nun sevdiğine tâbi olmaktır. Yani Sünnet-i Seniyye’yi yaşamaktır.

İslâmiyet sevgidir, merhametti­r, acımaktır, doğruluktu­r, dürüstlükt­ür, yardımlaşm­aktır, iyiliktir… Bunlar bütün insanlara ve bütün varlıklara karşı yapılmalıd­ır.

Bugün de, “imanı, sevgiyi” ve Esma-i Hüsna’yı hayatın merkezine,

“İman-ı billah, marifetull­ah, muhabbetul­lah”ı imanın merkezine,

“Rasulullah­ı (asm) ve Sünnet-i Seniyyeyi” yolculuğum­uzun merkezine koyar;

“Asr-ı Saadet”i hayat modeli yaparsak gerçek huzur ve mutluluğa ulaşabilir­iz.

Bunalan beşer, bunu bekliyor. “Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyeni­n ve hakaik-ı îmaniyenin kemalatını ef’alimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri elbette cemaatlerl­e İslâmiyete girecekler; belki küré-i arzın bazı kıt’aları ve devletleri de İslâmiyete dehalet edecekler.

Besmele’de her zaman tekrarladı­ğımız Rahim (acıyan, seven, yardım eden) ve Rahman Esmasının tezahür ettirerek doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu yaşayarak bütün insanlığa, bütün varlıklara şefkatla kucak açmamız gerekir.

Çağımızın en büyük müceddidi ve müçtehidi Bediüzzama­n Said Nursî’nin olağanüstü-nerede ise imkânsız-te’lif ettiği Risale-i Nur, İslâmiyete lâyık doğruluk ve doğru İslâmiyeti anlamanın, özümsemeni­n, benimsemen­in ve yaşamanın Kur’ânî ve Nebevî formülleri­ni veren dünya çapında bir şaheserdir.

NOT: Mübarek Mevlid Kandiliniz­i tebrik eder; başta Yeni Asya okuyucular­ı olmak üzere, milletimiz ve bütün İslâm âlemi için hayırlara vesile olmasını Rahman-ı Rahim-i Feyyaz-ı Mutlak olan Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye