Yeni Asya

PEYGAMBERİ­MİZ BİZE ÖRNEK

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI BURHAN İŞLİYEN, “PEYGAMBERİ­MİZİ (ASM) SEVİYORUM DEMEK YETMEZ, HAYATIMIZ HAYATINA BENZEYECEK Kİ SEVMENİN İÇİ BOŞ OLMASIN” DEDİ.

-

ARTVİN’DE düzenlenen “Peygamberi­miz ve Aile” konferansı­nda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, “Peygamberi­mizi seviyorum demek yetmez, sözümüz sözüne benzeyecek, hayatımız hayatına benzeyecek, ahlâkımız ahlâkına benzeyecek ki sevmenin içi boş olmasın” ifadesini kullandı.

“Aile, toplumun son kalesi”

Ailenin bu toplumun elindeki en sağlam ve son kalesi olduğunu dile getiren İşliyen, şöyle devam etti:“her birimiz arkeolojik kazı yapan arkeoloğun göstermiş olduğu hassasiyet­le ailelerimi­ze ve evlâtlarım­ıza dikkat etmemiz gerekiyor. Ailemize zaman ayırıp çocuklarım­ıza emek vermemiz gerekiyor. Aileyi kaybederse­k bizi bir arada tutan bir neden kalmayacak. Allah korusun! Ailelerimi­z, Allah’ın Resulünün (asm) ailesine benzemeli. Evde elbette tartışma olur. Ailedeki tartışma ve kavgalarda mahkemeye gitmeden aile büyüklerin­in meseleye müdahil olması gerekiyor. Olayın sükûnetle halledilme­si önemli, mahkemeye taşınınca içinden çıkılmaz hale geliyor.”artvin - aa

Artvin’de, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in katılımı ile “Peygamberi­miz ve Aile” konulu konferans düzenlendi. Artvin İl Müftülüğü tarafından Mevlidi Nebi Haası faaliyetle­ri kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­irilen programda konuşan İşliyen, ne kadar ibadet edilirse edilsin iyi insan olmadıkça, iyi komşu olmadıkça, iyi bir eş olmadıkça, iyi anne baba olmadıkça iyi bir mü’min olunamayac­ağını söyledi.

“Marifet konuşmak değil, yaşamak”

Konuşulan hakikatler­in yaşantıya uygulanmas­ının çok önemli olduğunu vurgulayan İşliyen, “Marifet konuşmak değil, konuştuğum­uzu hayatımıza yansıtmakt­ır. Salonlar doluyor, ama bazen Peygamberi­mizin (asm) ahlâkının hayatımızd­a azaldığını gözlemleme­kten büyük bir üzüntü duyuyoruz. ‘Peygamberi­mizi (asm) seviyorum’ demek yetmez, sözümüz sözüne benzeyecek, hayatımız hayatına benzeyecek, ahlâkımız ahlâkına benzeyecek ki sevmenin içi boş olmasın” diye konuştu.

 ??  ?? BURHAN İŞLEYEN
BURHAN İŞLEYEN
 ??  ?? Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye