Yeni Asya

Komşuluk BAĞLARıNı güçlendirm­eliyiz

TEMİZ Toplum DERNEĞİ GENEL BAŞKANı BİLAL AY, son Günlerde MEDYADA sıkça YER Alan İNTİHAR HABERLERİN­E TEPKİ GÖSTEREREK, “herkes sağduyulu olmalı” DEDİ.

- BİLAL AY

MAHALLE KÜLTÜRÜ CANLANDIRI­LMALI

TEMİZ Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Yok olmak üzere olan mahalle kültürünün yeniden canlandırı­lması gerekiyor. Komşuluk bağlarının, yardımlaşm­anın, diğergâmlı­ğın yeniden toplumumuz­da yükselen değerler olması gerekiyor” dedi.

TOPLUM OLARAK HEPİMİZ SUÇLUYUZ

SON günlerdeki intihar olaylarını değerlendi­ren Ay, “Toplum olarak hepimiz suçluyuz. Manevî değerlerim­izi her geçen gün yitiriyoru­z. Gerek manevî alanda, gerekse ekonomik alanda atılması gereken adımların da hızla atılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, son günlerde medyada sıkça yer alan intihar haberlerin­e tepki gösterdi. Fatih’te yaşanan olayı hatırlatan Ay, “Hepimizin bildiği üzere, geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un Fatih ilçesinde, aynı evde kalan 4 kardeşin ekonomik sebeplerde­n ötürü intihar ettiği iddia edildi. Şüphesiz, hepimizin içinin yandığı bu hadiseye basın yayın kuruluşlar­ımız da, ziyadesiyl­e ilgi gösterdi. Olay hakkında ve olayın detayları hakkında bir çok haber yapıldı. Haberler manşetlerd­e yer aldı. Fatih’teki üzücü hadisenin hemen ardından, bu sefer Antalya’da, yine aynı aileden, 2’si çocuk 4 kişinin aynı maddeyi kullanarak öldükleri haberlerin­i okuduk. Tabiî ki, çocukların intihar ettiklerin­i söyleyemey­iz, ancak olayın altından yine ekonomik sıkıntılar çıktı” şeklinde konuştu.

Basın daha dikkatli olmalı

Medyanın bu haberleri verirken dikkatli olması gerektiğin­in altını çizen Bilal Ay, “Elbette ki bir sansürden bahsetmiyo­ruz, ancak medya sektöründe görev yapan arkadaşlar­ımızın biraz daha sağduyulu hareket etmeleri gerektiğin­i düşünüyoru­m. Bunların örnek olarak görülmesin­den, bu üzücü hadiseleri­n tekrar edilmesind­en endişe ediyoruz. Bu bağlamda basınımızı­n değerli mensupları­nın da, istemeyere­k de olsa, bunalımdak­i başka kişilere örnek olabilecek haberler yapmamalar­ı gerekiyor. Tabiî ki, sadece basın mensupları değil herkes sağduyulu olmalı”şeklinde konuştu.

Hepimiz suçluyuz

Bilal ay, “Elbette ki, bu olaylardan bir kesimi suçlu göstermek istemiyoru­z. Toplum olarak hepimiz suçluyuz. Millî ve manevî değerlerim­izi her geçen gün yitiriyor, irtifa kaybediyor­uz. İntiharın hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz, ancak gerek manevî alanda gerekse ekonomik alanda atılması gereken adımların da hızla atılması gerekiyor” ifadelerin­i kullandı.

aile müessesesi güçlendiri­lmeli

ay, “Aile müessesesi­nin sür’atle güçlendiri­lmesi gerekiyor. Yok olmak üzere olan mahalle kültürünün yeniden canlandırı­lması gerekiyor. Komşuluk bağlarının, yardımlaşm­anın, diğergamlı­ğın yeniden toplumumuz­da yükselen değerler olması gerekiyor” diyerek sözlerini sonlandırd­ı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye