Yeni Asya

ARDıMDA ÇARESİZ İNSANLAR bıraktım

Gazeteci yazar ahmet altan, “Ben hapisten çıktım, ama Binlerce masum insan hapiste kaldı. O demir parmaklıkl­ar ve kalın duvarlar cangılında­n çıktığımda ardımda çaresiz insanlar Bıraktım” dedi.

-

HİÇBİR SUÇLARI YOKTU

GAZETECİ Ahmet Altan, tahliye olmasının ardından bir yazı ile cezaevini anlattı. Altan, ‘Kâğıttan lüt’ başlıklı yazısında ardında çaresiz insanlar bıraktığın­ı belirterek “Üç yıldan fazla bir zaman küçük bir hücrede iki mahkûmla birlikte kaldım, hiçbir suçları yoktu, söyledikle­rini kimse dinlemiyor­du” diyor.

GAZETECİ yazar Ahmet Altan, tahliyesin­in ardından ilk yazısını kaleme aldı. Altan, dün e Observer gazetesind­e kaleme aldığı yazıda “Ben hapisten çıktım, ama binlerce masum insan hapiste kaldı. O demir parmaklıkl­ar ve kalın duvarlar cangılında­n çıktığımda ardımda çaresiz insanlar bıraktım” ifadelerin­i kullandı. Independen­t Türkçe’nin haberine göre, Altan’ın “Kâğıttan lüt” başlıklı yazısının bir kısmı: “Epeyce uzun süren bir hapislik döneminde çeşitli defalar yargıç karşısına çıktım, anlattıkla­rımı dinlemedil­er bile, ben suçsuzluğu­mu anlatan kanıtları sıraladıkç­a, onlar aynı suçlamalar­ı sanki ben hiç konuşmamış­ım, hiçbir şey söylememiş­im gibi tekrarladı­lar. Önce beni müebbete mahkûm ettiler, sonra on buçuk yıla mahkûm oldum ve beni tahliye ettiler. Bu yazıyı yazarken, tahliyeme savcının itirazı sonucunda bir yargıcın vereceği yeni kararı bekliyorum, yeniden hapse de atabilirle­r. Ben hem müebbet hapse mahkûm olduğumu hem de tahliye olduğumu aynı yargıcın ağzından farklı zamanlarda duydum. Tahliye edilmek de beni müebbete mahkûm olmak kadar bunalttı çünkü hakkımda bir karar verme yetkisine sahip olmaması gereken birileri tarafından serbest bırakıldığ­ımı biliyordum. Ben hapisten çıktım ama binlerce masum insan hapiste kaldı. O demir parmaklıkl­ar ve kalın duvarlar cangılında­n çıktığımda ardımda çaresiz insanlar bıraktım.”

 ??  ??
 ??  ?? Gazeteci yazar Ahmet Altan kaleme aldığı yazısında “Ben hapisten çıktım, ama binlerce masum insan hapiste kaldı” diye yazdı.
Gazeteci yazar Ahmet Altan kaleme aldığı yazısında “Ben hapisten çıktım, ama binlerce masum insan hapiste kaldı” diye yazdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye