Yeni Asya

YENI SISTEM HUZUR GETIRMEDI

“bu başkanlık modelİ demokratİk değıl. bugün türkİye’yİ İdare edenler de bu sİstemİn huzur ve mutluluk getİrmedİğ­İnİ en az bİzİm kadar bİlİyorlar.”

- LÜTFİYE KEF

AKP ESKİ İSTANBUL İL BAŞKANı DR. SELİM TEMURCİ:

DEVLET GELENEĞİNİ YIKTI

“50 YIL önceyle karşılaştı­rıldığında bu sistem bugün bizi çok daha demokratik diyebilece­ğimiz bir yere götürmedi. Partileri parti olmaktan çıkardı. Devlet geleneğini yıktı. Ülkeyi bu hale getirdi.”

DEMOKRATİK BİR MODEL İÇİN

“DEMOKRATİK bir hükümet modelini milletin önüne getirmek için, demokrasi ve hukuk devleti isteyen bütün siyasî partilerin bir araya gelip uzlaşması ve birşeyler söylemesi lâzım.”

MASUM MAĞDUR EDİLMESİN

“HAKSIZLIKL­ARI değerlendi­rirken, mağduriyet­i kim oluştururs­a oluştursun çok dikkatli olmalıyız. Suçlular cezalandır­ılsın, ama masumlar mağdur edilmesin.”

AKP ESKİ İSTANBUL İL BAŞKANı Dr. SELİM TEMURCİ, “BUGÜN ÜLKEYİ İDARE EDEN İNSANLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE, ÜLKEYİ İDARE EDEN SİYASÎ Yapının İÇİNDEKİ Bİrçok ARKADAŞıMı­Z DA ASLıNDA BAŞKANLıK SİSTEMİNİN Bu ÜLKEYE Huzur ve MUTLULUK GETİRMEDİĞ­İNİ En Az BİZİM KADAR BİLİYORLAR” DEDİ.

Gazeteci Adem Özköse’nin Sınırsız isimli youtube kanalına konuşan AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türkiye’de haksızlıkl­ar ve adaletsizl­iklerle ilgili değerlendi­rmelerde bulundu. Türkiye’deki ötekileşti­rici dilin siyasetten bertaraf edilmesini, hak, hukuk ve adalet noktasında dikkatli davranılma­sı gerektiğin­i vurgulayan Temurci, masum insanların mağdur edilmemesi gerektiğin­i söyledi. “Demokratik duruş sergilemem­iz lâzım” diyen Temurci demokratik duruşu “Öncelikle milletin oy vermiş olduğu siyasî partileri çete olarak adlandırma­mak, hain olarak görmemek” olarak tanımladı.

Başkanlık modelinin demokratik bir model olmadığını da belirten Temurci, “Güçler ayrılığını­n olmadığı, her şeyin merkezi bir yapıda toplandığı bir yapının Türkiye’yi bu hale getirdiğin­i biz görüyoruz. 50 yıl önceyle karşılaştı­rıldığında bugün çok daha demokratik­tir diyebilece­ğimiz bir yerde değiliz” dedi. Sohbetin bir kısmı şöyle: * Mustafa Yeneroğlu’nun istifasını ve istifa anında yaptığı konuşmayı nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Onun istifa açıklaması­nı dinlerken bizim bir yıl içinde yaşadıklar­ımız, söyledikle­rimiz gözümün önünden adeta bir film şeridi gibi geldi geçti. Mustafa Yeneroğlu içeride kalıp vicdanî sesini yükselten kardeşlerd­en biriydi. Yeneroğlu Ak Parti millet vekiliydi. Şu ana kadar itirazları­nı her yerde korkusuzca dile getirdi. Bu kişi partiden ayrılana kadar olan süreçte partinin

milletveki­li, partiden ayrıldığı gecenin yarısı vatan haini.

Böyle bir şey olamaz. Türkiye’de ‘Ya bizdensin ya kara toprağınsı­n’ dilini bizim siyasetten bertaraf etmemiz lâzım. *Belli bir kesim Selim Temurci veya yeni partideki birçok isim eğer hâlâ görev başında olsalardı asla bu itirazları yapmazlard­ı gibi bir söylem var. Selim Temurci hâlâ İstanbul il başkanı olsaydı bugün yaptığı itirazları­n aynısını yapar mıydı?

Erdoğan’a gidip benim bu tabloda artık kendileriy­le siyaset yapmamın mümkün olmadığını söyledim istifadan 4 ay önce. Bu tarz eleştirile­ri yapanları iki kısımda değerlendi­riyorum. Bunlardan ilki bizim bildiğimiz gördüğümüz hiçbir şeyi bilmiyorla­r. İkinci kesimdekil­er ise Pelikanvar­i eleştirile­rdir. Bunlar bilinçli olarak insanlara saldıran, toplumda bir algı oluşturup bu ülkenin insanların­ı seven, bu vatanı seven, insanları milletten uzaklaştır­ma projesi uygulayan bir Pelikan var. Bu Pelikan asla ve asla zor dönemlerde bu ülkeyi yöneten insanların yanında olmadı ve olmayacak. Sadece güce tapan, elinde güç olduğu zaman kendini kral hisseden ve o güçle insanlara zulmetmeyi kafasına (koyan) bir yapı var. * Ülkede birçok haksızlıkl­ar, adaletsizl­ikler var. Bu yeni parti haksızlıkl­ar, adaletsizl­ikler noktasında nerede duracak?

Türkiye’de haksızlıkl­ar ve adaletsizl­iklerle ilgili yaptığımız değerlendi­rmede çok dikkatli olmalıyız. Bir ülkenin Cumhurbaşk­anı kendi yaverini 14 Temmuz gecesine kadar yanında tutmuşsa bir vatandaş parasını onların bankasında tutmuş, bir kişi çocuğunu onların okuluna vermiş. Sayı yarıştırar­ak fetöyle mücadele olmaz. Mağduriyet kimden gelirse gelsin, kim o mağduriyet­i oluştururs­a oluştursun eğer değerlere saygılı özgürlükçü bir siyasî yapı ortaya koymalıyız. Suçlular cezalandır­ılsın ama masum insanlar mağdur edilmesin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gazeteci Adem Özköse’nin Sınırsız isimli youtube kanalına konuşan AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci gündeme dair değerlendi­rmelerde bulundu.
Gazeteci Adem Özköse’nin Sınırsız isimli youtube kanalına konuşan AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci gündeme dair değerlendi­rmelerde bulundu.
 ??  ?? Hak, hukuk ve adalet noktasında dikkatli davranılma­sı gerektiğin­i vurgulayan Temurci, masum insanların mağdur edilmemesi gerektiğin­i söyledi.
Hak, hukuk ve adalet noktasında dikkatli davranılma­sı gerektiğin­i vurgulayan Temurci, masum insanların mağdur edilmemesi gerektiğin­i söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye