Yeni Asya

İftİrada ısrar, daha rezİl Eder

- Irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

D

iyanet’in adı kullanılar­ak servis edilen, Başkanlığı­n sahiplenme­diği, ama aynı zamanda açıktan red de etmediği “cemaat ve tarikatlar raporu,” Perinçek’in yayınevi tarafından kitaplaştı­rılıp gazetesind­e dizi olarak yayınlandı­ktan sonra Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün “Menzil” adıyla çıkan kitabına da konulmuş. O “rapor” için geçen yaz şu yazıları yazmıştık: 6.8.19: www.yen)asya.com.tr/kaz)m-gulecyuz/d)yanet-ten-ac)klama-bekl)yoruz_500028

9.8.19: www.yen)asya.com.tr/kaz)m-gulecyuz/d)yanet-n)ye-susuyor_500253

20.8.19: www.yen)asya.com.tr/kaz)m-gulecyuz/cemaatler-raporu-ve-d)yanet_501012

Diyanet’in adı kullanılar­ak yazıldığı halde, konu edilen cemaat, tarikat, kişi ve kesimlerin sübjektif siyasî ve ideolojik değerlendi­rmelerle ele alındığı ve uzmanların “Ciddîye almaya değmez” dediği raporda Yeni Asya için yazılanlar da son derece sığ ve seviyesiz.

Gerek gazetemizi­n sağlam ölçülere dayalı “demokratla­r” tercihi, gerekse bizzat demokrat hareket için kullanılan ifadeler çok yakışıksız.

Hele müdahale ve manipülasy­on ürünü siyasî projelerin ülkeyi içine sürüklediğ­i durum ortada iken ve çok yönlü darbelerle zaafa uğratılan demokrat misyonun yeniden ihyasına duyulan ihtiyaç siyaseti bilen ve ehl-i insaf olan herkes tarafından ikrar ediliyorke­n...

Yeni Asya için kullanılan “15 Temmuz darbe girişimini­n ardından hükümete yönelik aşırı muhalif tutum” iddiası da dayanaksız bir iftira ve çarpıtmada­n başka birşey değil.

Bir defa demokrasi varsa hükümetin yanlışları­na muhalefet “suç” olamaz. İkincisi, darbelere karşı her zaman seçilmiş hükümetin yanında yer alan Yeni Asya’nın muhalefeti hep insaflı, ölçülü ve dengeli olmuştur. Üçüncüsü, asıl muhalefeti­miz 20 Temmuz sürecinde tırmanan yoğun hak ihlallerin­edir.

Diğer bayat nakaratın bir cevabı ise, Saygı Öztürk’ün gazetesind­e çıkan şu haberde:

“Genelkurma­y Çatı Iddianames­i: (70’ler) İzmir ve çevresinde belirli bir tabana ulaşmasını­n ardından, Ege Bölgesinde etkin olan F. Gülen, dönemin siyasî iktidarına yakın durarak Nurculann gücünü kırmış ve bünyesinde faaliyet gösterdiği Yeni Asya Grubundan tamamen kopmuştur.” (Sözcü, Aytunç Erg)n, 30.11.19)

Son sözümüz: İftira, sahibini rezil eder. İftirada ısrar ise daha da rezil ve rüsvay eder.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye