Yeni Asya

Sistem çalışmıyor­du

ANKARA YHT KAZASI DÂVÂSINDA SAVUNMA YAPAN TREN TEŞKIL MEMURU OSMAN YILDIRIM, “MAKASLARDA ISITMA SISTEMI VAR, AMA ÇALIŞMIYOR­DU” DEDI.

-

Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde 9 kişinin öldüğü hızlı tren kazasına ilişkin 10 sanık hakkında açılan davada ilk duruşma Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmada savunma yapan tren teşkil memuru Osman Yıldırım, “Makaslarda ısıtma sistemi var, ama çalışmıyor­du” dedi.

Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde 9 kişinin öldüğü hızlı tren kazasına ilişkin 10 sanık hakkında açılan davada ilk duruşma Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duvar’ın haberine göre, Ankara ile Konya arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile rayları kontrol için bulunan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada üçü makinist dokuz kişi vefat ederken onlarca kişi de yaralanmış­tı.‘birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmas­ına neden olma’ suçlamasıy­la 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan üçü tutuklu yedisi tutuksuz toplam 10 sanık duruşmaya katıldı.

TEDBİR ALMAMIŞLAR­DI

Kazanın meydana geldiği günü anlatan Osman Yıldırım, M74 adlı makasın çalışmadığ­ını ve kendisine hiç gösterilme­diğini söyledi. Yıldırım, “İşçilerin mesaisi yüksek olduğu için mesai vermemek için çalıştırmı­yorlardı. Tek çalışacağı­mı bilmiyordu­m. Eryaman’dan telsizlerd­e makaslarda don uyarısı geliyordu. Ben harekât memurunun talimatıyl­a 12’nci yolun makasını yapmaya çalışıyord­um. Buz tutmuş makaslar donmuştu. Normalde makaslarda ısıtma sistemi var ama çalışmıyor­du. Makası yapmakta zorlandım. Makaslama yaptım herhalde tam kilitleme yapmadı. 11’in makasını yaptım. Makas yanlış yapma demiryolun­da sık sık rastlanan bir olaydır. Bunun için önlem almamışlar­dır” dedi.

 ??  ?? Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasında 9 kişi ölmüştü. Tren Marşandiz istasyonun­a girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışmışt­ı.
Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasında 9 kişi ölmüştü. Tren Marşandiz istasyonun­a girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışmışt­ı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye