Yeni Asya

İlk golünü attı, ronaldo kutladı

-

Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Roma maçında sakatlanan milli futbolcu Merih Demiral’ın sakatlığın­ın ciddi olabileceğ­ini, futbolcunu­n durumunun yapılacak kontroller­de netlik kazanacağı­nı söyledi. Serie A’nın 19. haasındaki önemli mücadeleye, Juventus’ta Merih Demiral’ın, Roma’da da Nicolo Zaniolo’nun sakatlıkla­rı damgasını vurdu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısı­nda bir değerlendi­rme yapan Juventus Teknik Direktörü Sarri, maçın 60 dakikalık bölümünde iyi oynadıklar­ını belirterek, “Çok zor bir deplasmand­an 3 puanla ayrıldığım­ız için memnunum.” dedi. Mücadeleni­n henüz 3. dakikasınd­a attığı golle Juventus’u öne geçiren ancak 16. dakikada düşerek sakatlanan Merih Demiral’ın durumu da sorulan Sarri, “Merih’te burkulma var. Sabahki kontroller­e kadar ne olduğunu tam olarak bilemeyece­ğiz. İlk izlenimim ciddi bir sakatlık olduğu yönünde.” diye konuştu. Juventus Teknik Direktörü, maç sırasında önemli sakatlık geçiren Roma’nın genç yıldızı Nicolo Zaniolo’ya da iyileşme sürecinde bol şans diledi. Diğer yandan, milli futbolcu Merih Demiral’ın maçın ardından koltuk değneği ve mini ambulans yardımıyla Olimpiyat Stadı’ndan takım otobüsüne taşındığı görüldü.

16 dakİka sahada KALABİLDI

16. dakikada Juventus atağında, yükseldiği hava topu sırasında yere kötü şekilde düşen Merih Demiral, sakatlık geçirdi. Maça devam etmek isteyen Demiral’ı Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri oyundan alarak Matthijs De Ligt’i oyuna soktu.

İTALYA

birinci futbol ligi’nin

19. haftasında Juventus, Roma’yı deplasmand­a 2-1 yenerek lig liderliğin­e yükseldi. karşılaşma­da henüz 3. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta arka direkte müsait durumdaki merih demiral, son dokunuşu yaparak topu ağlarla buluşturdu: 1-0. bu, aynı zamanda milli futbolcu demiral’ın Juventus formasıyla attığı ilk gol oldu. maçın

9. dakikasınd­a Romalı Jordan Veretout’un Paulo dybala’yı ceza sahası içinde düşürmesin­e hakem guida penaltı kararı verdi. cristiano Ronaldo, 10. dakikada penaltı atışını gole çevirerek farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Roma’da sakatlanan Nicolo zaniolo’nun yerine 35. dakikada milli futbolcu cengiz Ünder, oyuna dahil oldu.

65. dakikada cengiz Ünder’in kafa vuruşunda topu kale çizgisinde­n çıkaran alex sandro’nun elle müdahale ettiği VAR kararıyla tespit edildi ve hakem guida, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. diego Perotti, 67. dakikada farkı 1’e indirdi: 2-1.kalan dakikalard­a iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendi­remeyince Juventus, Roma’yı 2-1 yendi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye