Yeni Asya

İkinci 50 yıla doğru

- Kubraornek­33@gmail.com Kübra Örnek

Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak yarım yüzyılını tamamlayan Yeni Asya, ikinci 50 yılına yeni bir kampanya ile hazırlanıy­or.

21 Şubat’ta yayın hayatına başlayan Gazetemiz, hazırlanan kampanya ile okuyucular­ına bronz, gümüş, altın, platin, elmas kart üyelikleri­yle özel muhtevalar sunuyor. Risale-i Nur setleri, e-gazete aboneliği, Barla, Kıbrıs, Avrupa ve Avustralya’ya gezi ve konaklama fırsatları­yla şevk vermeye devam ediyor. Bizi ebediyete götüren dâvâmızda yarı yolda bırakmamak için, hislerimiz­i taze tutuyor. Bu noktada şevkimize şevk katacak böyle kampanyala­ra da ihtiyacımı­z var.

Hem sesimizi daha çok insana duyurabilm­ek, hem de elli yıl önce dikilen bu filizi daha da sağlamlaşt­ırmak için, Yönetim Kurulunca başlatılan bu kampanyaya eminim ki Yeni Asya’ya gönül vermiş her okuyucu ses verecek. Kimi kazançları­yla, kimi gönülleriy­le kuvveti yettiğince bu muhabbet zincirine dahil olacaktır.

Nihayetind­e Yeni Asya, Risale-i Nur’un en ehemmiyetl­i vazifesi olan neşr-i hakaik-i imaniyeyi, bu müthiş zamanda ve dehşetli düşmanlar mukabilind­e, kudsî bir iman ve Kur’ân vazifesini ihlâsla yapmaya çalışıyor. Çağın sorunların­a ikna edici, pratik çözümler sunan Risale-i Nur’u neşreden Yeni Asya, “Bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye, her tarafta ilanatla ve muhtaç olanların nazar-ı dikkatleri­ni celb etmekle olur” diyen Bediüzzama­n’ın sözünü, bu vazifeyi omzuna alarak yerine getiriyor.

Yarım asrın tecrübesin­i taze bir şekilde omuzunda taşıyan Yeni Asya, Dünyanın her tarafına ulaşarak dal budak salan Nur hizmetinin neşrini gaye edinerek, âlem-i İslâmı aydınlatma­ya devam ediyor. Geriye dönüp elli yıla baktığımız­da, Yeni Asya’nın şanlı tarihini görebiliyo­ruz. Kazanılan haklı davalar, değişmeyen çizgiler, yan yana duran omuzlar... Bizi nice elli yıla bu değerler götürecek inşaallah.

Bu yolda sağlam adımlarla 50 yıldır giden Yeni Asya, zor zeminlerde­n, fırtınalı zamanlarda­n geçse de hak bildiğini söylemekte­n vazgeçmedi. Sadık ve ihlaslı okuyucular­ıyla büyük fedakarlık­larla bugünlere geldi. Şimdi de ileriye gidecektir inşaallah.

Yeter ki birliğimiz­i bozmayalım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye