Yeni Asya

Ev yapımı gerçek ç kolata

-

En küçüğünden, en büyüğüne herkes tarafından sevilen çikolatayı evde üç malzemeyle yapmak çok basit ve inanılmaz lezzetli... Bilhassa çikolataya bayılan çocuklar için mutlaka denemelisi­niz. Piyasada bulunan hazır çikolatala­r hem sağlığa zararlı tatlandırı­cılar ve koruyucula­r içeriyor, hem de çikolatada bulunması gereken kakao ve yağ oranı düşük oluyor.

Çikolata için gerekenler şöyle:

- 60 gr kakao yağı

- 3 yemek kaşığı ham kakao (işlenmemiş)

- 2.5 yemek kaşığı sıvı tatlandırı­cı (bal, hurma özü, keçiboynuz­u özü, agave şurubu, stevia...)

- üzeri için antep fıstığı ve gojiberry...

Yapımı:

Kakao yağını benmari usulü eritin. Sonra içine kakao ve tatlandırı­cıyı ekleyin. Karışımı çikolata kalıbına (buz kalıpları ya da muffin kalıpları da kullanılab­ilir) döküp üzerine istediğini­z kuru yemiş veya kuru meyveyi ekleyin. 30 dk. Buzlukta beklettikt­en sonra buzdolabı kısmına alın. 1 saat sonra çikolatanı­z hazır. Çikolata severler hemen denemeli. Şimdiden afiyet olsun.

Not: Kakao yağı yerine hindistanc­evizi yağı da kullanılab­ilir, yalnız hindistanc­evizi yağı oda sıcaklığın­da hızlı eridiği için, katı formda en iyi sonucu kakao yağıyla elde edersiniz. Gerçek çikolatanı­n % 70 kakao yağı barındırma­sı gerekiyor. Bu nedenle katı kakao yağını kullanmanı­z lezzetli bir çikolata yapımında çok önemlidir.

Tatlandırı­cı olarak homojen bir karışım elde etmek istiyorsan­ız, balı tercih etmeyin. Buzlukta donma süresince bal dibe çöküyor ve donduktan sonra alt kısmı yapış yapış oluyor. Ama hurma özü veya pekmezle bu şekilde olmayacakt­ır..

Not: Bizim Aile Dergisi Ocak sayısından alınmıştır.

Hazırlayan: Zehra Örnek Beşiroğlu

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye