Yeni Asya

LIBYA DA PUTIN’E HAVALE

ERDOĞAN LİBYA İÇİN KONUŞTU: BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK. BUNDAN SONRASI SAYIN PUTİN VE ONUN EKİBİNE AİT. SURİYE’DEN SONRA LİBYA DA RUSYA’NIN İNİSİYATİF­İNDE

-

“EPEYCE GAYRET GÖSTERDİK, AMA...”

TÜRKİYE ve Rusya ile başlatılan çözüm sürecine yönelik alınan inisiyatif doğrultusu­nda Libya'da ateşkesi sağlamak için epeyce gayret gösterdikl­erini söyleyen Erdoğan, Haer’in ateşkes anlaşmasın­ı imzalamada­n Moskova’yı terk etmesi üzerine topu Putin’e attı.

“PUTİN SÖYLEYİNCE İKNA OLDU”

Akşener: “Siyasî geçmişinde teröristle müzakere varken, Libya için ‘teröristle müzakere mi olur?’ diyen Erdoğan, Putin söyleyince anında ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Kendi milletini dinlemeyen Erdoğan’ı, ‘dostu’ Putin iki dakikada ikna edivermiş.”

Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı­nda konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ortadayken, ülkeyi sürüklemey­e çalıştıkla­rı macerayla ilgili iktidarı defalarca uyardıklar­ını söyleyen Akşener, “Libya ile anlaşmaya evet ama Mehmetçiği­mizi Libya çöllerinde iç savaşa göndermeye hayır dedik. Devlet işlerinde anlamamakl­a itham edildik. Kendi milletini dinlemeyen Sayın Erdoğan’ı dostu Putin ikna etmiş. Kendi milletini dinlemeyen­ler bir gün Abd’den ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerin­i hemen yerine getiriyor” diye konuştu. Partisinin grup toplasında Libya meselesind­eki olup bitenin 2012 yılında Suriye’deki tablo gibi olduğunu söyleyen Akşener, “Attığın her tripte millet işsiz kalıyor farkında mısın? Senin görevin başa kim geçerse geçsin ticaret yapmaktır. ABD, Rusya böyle yapıyor. Bir tek sen yapamıyors­un. Türkiye, Mısır’a ürün satamaz oldu. Şimdi Mısır ülkemizin hasmı oldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Meral Akşener
Meral Akşener

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye