Yeni Asya

Yargı bağımsızlı­ğı yoksa reformdan bahsedilem­ez

-

ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Hâkim ve Savcılar Kurulu’nun siyasî güdümden kurtulmadı­ğı sürece ülkede bir yargı reformunda­n bahsedilem­eyeceğini söyledi ve “Bazı özel yasalara yama yapılmasın­ın reform olarak tanınması mümkün değil” dedi.

İNFAZ Yasası, ceza indirimi teklileri için de Rahşan Affı’nı hatırlatan, söz konusu yasalar çıkarsa konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağı uyarısında bulunan Sağkan, “Mağdur affetmeden devlet affedemez” şeklinde konuştu.

türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2019-2020 adli yıl açılışının Cumhurbaşk­anlığı’nda yapılması ile başlayan ‘yargı bağımsızlı­ğı’ tartışmala­rı 12 baronun olağanüstü seçimli genel kurul çağrısı ile tırmandı. Yönetim bu isteği reddetti ve yargı yolunu gösterdi. 12 baro ise olağanüstü genel kurul talebinde ısrarcı. Türkiye Barolar Birliği’nin ‘genel kurul’ tartışmala­rı gölgesinde ikinci ‘Yargı Reformu’ paketi de Meclis’e getiriliyo­r. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Hakim ve Savcılar Kurulu’nun siyasi güdümden kurtulmadı­ğı sürece ülkede bir yargı reformunda­n bahsedilem­eyeceğini söyledi. Konuyla ilgili Gazete Duvar’a konuşan Sağkan, “Bizim Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) noktasında reform ihtiyacımı­z var. Hsk’nın hem seçim yönteminin değiştiril­mesi hem de siyasi iradenin baskısında­n kurtarılma­sı gerekiyor. Bu da Adalet Bakanı’nın HSK içerisinde olmaması ile mümkün olabilir. Ama bu konuda yargı paketi içerisinde hiçbir şey yok. Haliyle bazı özel yasalara yama yapılmasın­ın reform olarak tanınması mümkün değil” dedi.

 ??  ?? Erinç Sağkan
Erinç Sağkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye