Yeni Asya

45 milyon insan açlığa mahkûm

BM, AFRİKA’NIN GÜNEYİNDE 45 MİLYON KİŞİNİN AÇLIK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNU VE BÖLGEYE ÂCİL GIDA YARDIMI YAPILMASI GEREKTİĞİN­İ DUYURDU.

-

BM Dünya Gıda Programı (WFP) kuraklık, sel felâketler­i ve kötü ekonomi yönetimi sebebiyle Afrika’nın güneyinde 45 milyon kişinin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve bölgeye çok âcil bir şekilde gıda yardımı yapılması gerektiğin­i duyurdu. Afrika'nın güneyinden sorumlu WFP yöneticisi Lola Castro, "Bu açlık krizi, bugüne dek gördükleri­mizin çok ötesinde ve vaziyet durumun daha da kötüye gideceğini gösteriyor" dedi.

Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), kuraklık, sel felâketler­i ve kötü ekonomi yönetimi dolayısıyl­a Afrika’nın güneyinde 45 milyon kişinin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve bölgeye çok âcil bir şekilde gıda yardımı yapılması gerektiğin­i duyurdu. Dw’deki habere göre Wfp’den yapılan açıklamada, uluslar arası toplumun hemen harekete geçmesi gerektiği belirtilir­ken, acil yardımları­n hızlıca ulaştırılm­ası, iklim değişikliğ­inin önüne geçmek için, uzun vadeli yatırımlar­ın hayata geçirilmes­i gerektiği ifade edildi. WFP, ilk etapta gerekli olan 489 milyon doların şu ana dek sadece 205 milyon dolarlık kısmının toplanabil­diğini de bildirdi.

Durum Daha Da Kötüye Gidiyor

Afrika’nın güneyinden sorumlu WFP yöneticisi Lola Castro, “Bu açlık krizi, bugüne dek gördükleri­mizin çok ötesinde ve vaziyet durumun daha da kötüye gideceğini gösteriyor” dedi. Açlık krizinin yaşandığı bölgede siklon mevsiminin de başladığın­ı dile getiren Castro, “Geçtiğimiz yıl, daha önce görülmemiş boyutlarda yıkıma sebep olan fırtınalar­ın tekrarı ile başa çıkamayız” ifadesinde bulundu. Lola Castro ayrıca bölgede, bir sonraki öğünde ne yiyeceğini bilmeyen çok sayıda insan olduğunu vurguladı. Avrupa

Birliği’nden (AB) Perşembe günü yapılan açıklamada, söz konusu bölgede yaşanan açlık krizi ile mücadeleye 22 milyon euro katkıda bulunulaca­ğı bildirildi.

Son 35 yılın en Kurak Dönemi

Zimbabve, Zambiya, Lesotho ve Namibya’nın yanı sıra Mozambik, Malavi ve Madagaskar’da da gıda yetersizli­ği yaşanıyor. Yetkililer bu ülkelerde hayati öneme sahip yağışların da bu yıl geç başladığın­ı ve bölgede son 35 yılın en kurak döneminin yaşandığın­ı ifade ediyor.

 ??  ??
 ??  ?? Dw’deki habere göre Wfp’den yapılan açıklamada, uluslar arası toplumun hemen harekete geçmesi gerektiği belirtilir­ken, âcil yardımları­n hızlıca ulaştırılm­ası, iklim değişikliğ­inin önüne geçmek için, uzun vadeli yatırımlar­ın hayata geçirilmes­i gerektiği ifade edildi.
Dw’deki habere göre Wfp’den yapılan açıklamada, uluslar arası toplumun hemen harekete geçmesi gerektiği belirtilir­ken, âcil yardımları­n hızlıca ulaştırılm­ası, iklim değişikliğ­inin önüne geçmek için, uzun vadeli yatırımlar­ın hayata geçirilmes­i gerektiği ifade edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye