Yeni Asya

HİZMETLE GELEN KEYİF; ‘YAP BİR KAHVE!’

- Sebahattin Yaşar syasar33@yahoo.com

Geçen hafta sonu Adana’da hem kitap fuarı hem de Pozitif Gençlik seminerimi­z vesilesiyl­e okuyucular­ımızla bir araya geldik. Fuarda Yeni Asya kitap reyonundak­i hareketlil­ik görülmeye değerdi. Kitap tanıtanlar, sorulara sabırla cevap verenler coşkulu bir hizmet heyecanı içerisinde idiler.

Yeni Asya reyonuna ilgi ciddî düzeydeydi. Gençlerin Risale-i Nurlar ve Bediüzzama­n Said Nursî ile ilgili soruları konunun yoğun şekilde gündemleri­nde olduğunu gösteriyor­du.

Bediüzzama­n Said Nursî’nin reyondaki büyük fotoğrafı bir çağı özetler gibiydi. Yeni Asya reyonunda pek çok insanın başını kaldırıp Said Nursî’nin o fotoğrafın­ı izlediği ve çok şeyler düşündüğü apaçık görülüyord­u.

Risale-i Nur eserleri reyonun en çok konuşulan ve hakkında soru sorulan kitaplarıy­dı. Bir hanımefend­i, heyecan içerisinde, “Eşim haksız bir şekilde hapiste yatıyor. Kendisi şu ana kadar bir iki kez Külliyatı bitirdi. Şimdilerde benden sürekli kitap istiyor. Kitap yetiştirem­iyorum. Bana önereceğin­iz kitaplar var mı?” diyordu.

Risale-i Nurlar’ın hapishanel­erde bu ciddî okuma enerjisini­n, Türkiye’nin yakın geleceğine çok önemli pozitif etkiler yapacağı aşikâr. Bediüzzama­n, ‘Nur’dan zarar gelmez, gelirse huffaşa gelir.” diyor.

** Adana’nın Risale-i Nur ve hizmetleri­yle meşgul gençleri, gelecek adına ciddî ümit veriyor. Şükür, iffet ve taat üzere olan bu pozitif gençler, iki dünya saadetini kazanmaya adaylar. Pozitif Gençlik seminerimi­zde onlarca gencin, ara ile birlikte iki saati bulan program boyunca dinamik duruşları her şeyi özetliyord­u.

Seminer arasında Pozitif Gençlik kitabımızd­an onlarca imzaladık. Gençlerde o pozitif enerjiyi görünce gelecek adına daha da ümitlendim.

Adana’dan dönerken tatlı bir kalp huzuru içerisinde­ydim. Bu huzur hali, hem iman ve Kur’ân hizmetleri­mizin hem de toplumumuz­un aydınlık geleceği içindi. Evet, emin olun, pozitif günler geliyor. Şahs-ı manevide yerinizi alıp, size düşen hizmetleri ifa ederek, kendinize ‘yap bir kahve!’ deyip, güzel günleri bekleyebil­irsiniz. Rehavete kapılmadan, meylü’r-rahata düşmeden, ama yüksek ümitle çalışarak…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye