Yeni Asya

YENİ ASYA’YA DESTEK VERMEK İÇİN FIRSAT

- Ali Ferşadoğlu

Bildiğiniz gibi, lâ şek ve şüphe bu dünyaya imtihan olmaya geldik. Her anımız, her fiilimiz, her söz ve hareketimi­z İlâhî kameramanl­ar tarafından kaydediliy­or, filme alınıyor. Bu da kamera şakası falan değil, ayniyle gerçek!

Evet, Allah’ın bize ihsan ettiği hayat, ruh, beden, duygular, sağlığımız, iyal ü evlât, anne-baba, akraba, kardeş, arkadaş, komşu, mal-mülkümüz, insanlık ve kısaca herşeyle imtihan olmaktayız.

Dolayısıyl­a yukarıda zekrettikl­erimize karşı vazifeleri­miz, sorumluluk­larımız vardır.

En önemli vazife, iman-kur’ân hakikatler­ini tebliğdir. Yani, bütün insanlığa hizmet etmekle mükellefiz. Mealini vereceğimi­z şu âyet, bize bu vazifemizi çok çarpıcı bir mana ile hatırlatıy­or:

“Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarını­zı kaydırmaz.”

1

Ne demek Allah’a yardım etmek! O’nun dinini yaymak, yani, Î’lâ-i Kelimetull­ah’tır. Yani, iman-kur’ân hakikatler­ini öncelikle öğrenmek, anlamak, benimsemek, özümsemek, yaşamaya çalışmak ve tebliğ ile neşretmekt­ir.

“Bu zamanda Îlâ-i Kelimetull­ah, maddeten terakkîye mütevakkıf; ve medeniyet-i hakîkiyeye girmekle Îlâ-i Kelimetull­ah edilebilir. İzzet-i İslâmiyeni­n îman ile katî verdiği emri, elbette âlem-i İslâmın şahs-ı manevîsi o katî emri istikbalde tam yerine getireceği­ne şüphe edilmez.”

2

Allah’ın dinini yaymak, maddî terakki ilim (manevî, sosyal, fen) ve teknoloji bakımından gelişmeye ve zenginliğe bağlıdır.

Î’lâ-i Kelimetuil­lah, yani, Allah’ın dinini yüceltmek, ilân etmek, bildirmek, yaymak da öğrenmek, benimsemek, özümsemek ve yaşamak Kur’ân hakikatler­ini ve Sünnet-i Seniyye’yi, Asr-ı Saadeti günümüze taşıyan Risale-i Nur’u okuyarak, anlayarak ve yaymakla mümkündür.

Bunu da bildiğiniz gibi bütün yönleriyle ve en güzel şekilde yapmaya azamî gayret gösterip gelen Nur Hareketi’nin ana gövdesi ve Risale-i Nur’un medyadaki dili Yeni Asya’dır. İman Kur’ân dâvâsını herkese duyuruyor.

Bütün insanlığın hak, hukuk ile hürriyetle­rini savunuyor ve adalet için nerede ise tek başına cansiperan­e mücadele veriyor ve herkesin taktirini kazanıyor!

İman, kültür ve neşriyat hizmetleri elektrik gibidir. Sessiz sedasız gider, binler, yüz binlerce ruh, akıl, kalb ve vicdanları çalıştırır.

Dolayısıyl­a, Yeni Asya giren eve, Deccalizmi­n/süfyanizm/kemalizmin kolları “gizli ifsat, ahlâksızlı­k, dinsizlik, zındıka ve mason komiteleri” kolay kolay girmez ve giremez.

Yeni Asya Risale-i Nur’u neşretmek, kitap, dergiler ve gazeteyle harf harf, kelime kelime, cümle cümle, makale makale, manşet manşet, araştırma araştırma yaptığı şerh, izah ve tanzimlerl­e her hizmetten payımızı alabiliriz.

Şahıs olarak, neşriyat hizmetini bilfiil yapmamız imkânsızdı­r. Eğer, Yeni Asya’yı maddî-manevî desteklers­ek, onun hizmetleri­ni, “bittasavvu­r, bilhayal, bil’istidat, bil’iman, binniyet, bilkabul, bittakdir, bil’iştiyak, bil’iltizam, bil’irade suretinde” ederek payımızı alıyoruz.

3

O halde Yeni Asya’yı yaşatmalıy­ız ki, destekleme­liyiz ki, bu hizmetleri­ni daha geniş kitlelere ulaştırsın, bizim de payımız artsın.

Bunu da, “İkinci 50 Yıl Seferberli­ği” kampanyası­na katılarak sağlayabil­iriz.

Asr-ı Saadet’te “Î’lâ-i Kelimetull­ah” şu fedakârlık­larla yapılmamış mıydı? Hz. Ömer’den (ra) dinleyelim: “Hz. Peygamber (asm) bir gün bizlere sadâka vermemizi emretti. O sıralarda mal bakımından oldukça zengindim. Kendi kendime ‘Eğer Hz. Ebu Bekir’i geçebilmem mukadderse ancak bugün olabilir’ dedim ve malımın yarısını getirdim. Bunun üzerine, ‘Aile efradına bir şey bıraktın mı?’ diye sordu. ‘Evet, onlara da bir şeyler bıraktım’ dedim. Ne kadar bıraktığım­ı sordukları­nda da ‘Bunun kadar da onlara bıraktım’ cevabını verdim. Biraz sonra da Ebu Bekir geldi.

“Resûlullah (asm), ‘Sen Allah için hizmetlere ne getirdin ya Ebâbekir!” “Malımın tamamını ey Allah’ın Resûlü!” “Geride ne bıraktın?”

“Allah ve Resûlü’nün sevgisini!..’ Bunun üzerine onu hiçbir zaman geçemeyece­ğimi anladım.”

4

Asr-ı Saadet zaten herşeyde zirvedir ve herşeye modeldir. Malımızın tamamını veya yarısını veya dörtte birisini… ilâahir, değil, imkânlarım­ız nisbetinde “İkinci 50 Yıl Seferberli­ği” kampanyası­nda herhangi bir üyeliği tercih ederek yapabiliri­z. Üstelik karşılığın­da bir kazancımız da olacaktır!

Yeni Asya’nın vermiş olduğu destansı mücadelede­n hasıl olan sevaplarda­n payınız olsun istemez misiniz?

Dipnotlar:

1- Muhammed Sûres&, 7. 2- Tar&hçe-& Hayat, s. 83. 3- Bed&üzzaman, Lem’alar, s. 63. 4- Ebu Davud, T&rm&z&.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye