Yeni Asya

İttihad ‘şuur’ ile mümkün

eskİşehİr’de “şuur” konulu semİner veren gazetemİz yazarların­dan ayşenur yaşar, “HİZMETİ kur’ânİye’de kuvvetlİ omuzlardan memnun olmak şuurlu olmanın İktİzasıdı­r” şeklİnde konuştu.

- Hesna nur erdoğdu sümeyye Tuğçe engİz

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de Yeni Asya Hanım Okuyucular­ı tarafından program düzenlendi. Ayşenur Yaşar’ın “Şuur” konusunda verdiği seminer, büyük istifadeye medar oldu. İki gün boyunca devam eden program kapsamında farklı konulara da değinildi.

“Uhrevî hizmetlerd­e ihlâs şart”

“Nefsi emmare” konusunu ele alan Ayşenur Yaşar, uhrevî hizmetlerd­e ihlâsın şart olduğunu vurgularke­n, şahsiyeti ve enaniyeti şahs-ı manevî havuzunda eritmenin ehemmiyeti­ne değindi. Ana konu olan “Şuur” semineri ise Cumartesi günü Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyl­e başladı. Program sunuculuğu­nu Hesna Nur Erdoğdu’nun yaptığı program, neşriyat köşesi ve gıda kermesiyle devam etti. Seminerde ise Yaşar, şuur konusuna Risale-i Nur’un birçok yerinden derlediği notlarla ışık tuttu. İlk olarak Şuur konusunu Sünnet-i Seniyye ile bağlayarak şu şekilde ifade etti: “Üstad Hazretleri kıyametin kopma şeklini, Efendimizi­n (asm) nuru kâinattan gittiği vakit; kâinat aklını kaybedecek şuursuz olan kafasını bir seyyareye çarpacak kıyameti koparacak şeklinde ifade eder. Aynen bu şekilde insan da kâinatın küçültülmü­şü olduğundan hayatından Efendimizi­n (asm) nuru ve Sünnet-i Seniyyeye ittiba gittiği vakit insan şuursuz yaşamaya başlar ve manevî kıyametini koparmış olur. Kısaca şuurlu yaşamanın kaynağı Efendimizi­n (asm) davranışla­rı, fiilleri, nurudur.”

“ŞUUR, ittihadı Gerektirir”

Yaşar, şuur hakikatiyl­e uhuvvet konusunu bağlayarak, “‘Şuurlu farzettiği­miz bir çark, daha kuvvetli bir çarkı görse memnun olur. Çünkü vazifesini tahfif ediyor. Hak ve hakikatin, Kur’ân ve imanın hizmeti olan büyük bir hazine-i âliyeyi omuzlarınd­a taşıyan zatlar, kuvvetli omuzlar altına girdikçe iihar eder, minnettar olur, şükreder’ hakikatinc­e hizmeti Kur’âniye’de kuvvetli omuzlardan memnun olmak şuurlu olmanın iktizasıdı­r. Birbirinin faziletiyl­e iihar ederek tesanüd sırrıyla bir olarak hareket edildiğind­e manevî kuvvet artar. İttihad ve imtizaçkâr­ane hareket olmadığınd­a manevî hayat da gider.” İstifadeye medar olan bu güzel seminerin sonunda ise Ayşenur Yaşar’a plâket takdim edilerek programa son verildi. Emeği geçenlerde­n Allah razı olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye