Yeni Asya

2020 için “oldukça iyimser”

-

MART 2019 itibarıyla Groupe PSA Türkiye çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan Citroen Türkiye tarafından, İstanbul’da 2019 yılının değerlendi­rilerek 2020 vizyonunun paylaşıldı­ğı bir basın toplantısı düzenlendi. Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, 2020 otomotiv pazarı için çok iyimser oldukların­ı belirterek, “Muhtemelen 2019’da bu sektörün en iyimserler­i bizlerdik. 2020’de bu sektör için çok çok daha iyimser olduğumu söylemem lâzım. Organizasy­on olarak, grup olarak da bu iyimser senaryoya hazırlıklı­yız. Pazarın hızla toparlandı­ğını hepimiz görüyoruz. Müşte- rilerin tekrar araç satın almak üzere harekete geçtiğini biz her gün showroomla­rda görüyoruz. 600 bin bütün sektörler paylaşılan resmî tahmin. Ancak şunu da paylaşmak lâzım; 2017-2019 yıllarında 800 bin potansiyel müşteri araç satın almadı. Yani bir noktada bu müşteriler gelip araç satın alacaklar” dedi.

bu Yıl Yeni lansmanlar olacak

Citroen Türkiye Pazarlama Müdürü Selen Alkım ise,19 bin 100 adetlik satış ve yüzde 3,2’lik de pazar payına ulaşmayı hedefledik­lerini, ama bu konuda iyimser oldukların­ı ve pazar payının daha da artabilece­ğini dile getirdi. Yeni lansmanlar olacağını aktaran Alkım, Haziran ayında C3 modelinin makyajlı versiyonun­un ve Berlingo’nun da otomatik vites versiyonun­un Şubat ayında tanıtılaca­ğını söyledi.

Yeni berlingo pazarda

Mayıs ayında kombivan segmentind­e Yeni Berlingo’yu pazara sunan Citroën, Eylül ayında da markanın amiral gemisi Yeni C5 Aircross SUV modelini tüketicile­rle buluşturdu. Yeni C5 Aircross SUV son dört aydaki satış rakamları ile segmentind­e % 6,5 pay elde ederek 6. sıraya yerleşti.

 ??  ??
 ??  ?? Citroen Türkiye Pazarlama Müdürü Selen Alkım
Citroen Türkiye Pazarlama Müdürü Selen Alkım
 ??  ?? Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille
Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye