Yeni Asya

Bir haa sonu programı

- Hasan Şen

Semaya yükselen beyaz minareleri­n, rahmetin açık bir tecellisi olan bembeyaz karlarla buluştuğu güzel bir şehir Malatya. Battal Gazi’lerin şehri ve Türkiye’nin en büyük kervansara­ylarının bulunduğu tarihî eserler bakımından çok zengin bir şehir.

Bu güzel şehrin zaten şen olan insanların­ı biraz daha şenlendirm­ek için Hasan ve Nurbanu Şen olarak hanımımla birlikte üç gün Malatya’daydık. Hanımım hazırladığ­ı seminerler­i Cumartesi ve Pazar günleri gündüz ve gece sunarken biz de büyük bir kalabalıkl­a devam eden Cumartesi sohbetleri­ne katılma imkânı bulduk ve Hüseyin Gültekin’den ‘Hastalar Risalesi’ni zevkle dinledik.

Ve üç gece doktor Süleyman Beyin bize tahsis ettiği müstakil bir dairede kaldık. Küçük gruplarla yaptığımız sohbetleri­n ve karlarla kaplı dağlara yaptığımız gezilerin tadı hiçbir şeye değişilmez. Gördüğümüz kadarıyla Malatya, şehircilik yapısıyla ve insanlarıy­la huzurlu bir yer.

Hani Türkiye’de huzur yok diyen Cemal Gürsel’e Konya Hapishanes­i’nden telgraf çeken Osman Yüksel Serdengeçt­i, “Huzur arıyorsan, huzur Konya Hapishanes­i’nde. Doktor Sadullah Nutku’nun yanında” diyerek cevap vermesi gibi biz de huzur arayanlara Malatya’yı tavsiye ediyoruz.

Daha sonra Nurettin kardeşimiz­le hem taziye, hem Harput’ta bulunan Risale-i Nur’un ilk talebeleri­nden merhum İbrahim Hulusi Yahyagil’in (Nur Talebeleri­nin Hulusi Aağabeyi) kabrini ziyaret ve duâ etmek için Elazığ’a doğru yola çıktık. Karlarla kaplı dağların arasından Elazığ ve daha sonra yine üstü karlarla kaplı Hulusi Ağabeyin Harput’taki kabrini ziyaret ettik.

Güler yüzlü, samimî ve cana yakın insanlarla zevkle geçirdiğim­iz hafta sonu üç günlük Malatya ve Elazığ ziyaretimi­z böylece sona erdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye