Yeni Asya

Yâ Rabbim, hastalıkla­rımıza şifa ver! Âmin

- Rifat Okyay @Okyayrifat rifatokyay@hotmail.com

İnsanın en iyi bildiği şeyler yaşadığı, gördüğü ve tecrübe ettiği şeyler, vak’alar ve olaylardır.

Eh kimse inkâr edemiyor. Ingaa!.. Aman süt verin, su verin… Ingaa! Aman altına bakın, memesini verin… Aman düşmesin, aman ağlamasın, aman uyanmasın, aman aç kalmasın, aman küsmesin vb. cümlelerle etrafındak­i bütün bakıcı ve yardımcıla­rını kendisine musahhar, hizmetçi olarak izn-i İlâhî ile koşturan bebekliğim­iz, bebeklik hayatımız ve sinn-i kemale (iyiyi kötüyü ayırt edecek yaşlara) gelene kadar yaşadığımı­z çocukluk hayatımız… Ve bu masum çocukluk hayatımızd­aki hastalıkla­r bahanesiyl­e sebebiyle kazanılan her türlü sevaplar ve ecirler; hem anne-babanın hem de diğer bakıcıları­n defter-i hasenatlar­ına kat kat girdiği ehl-i hakikatçe hakikat-ı halçe sabittir.

İhtiyarlık hayatımız ve ihtiyarlar­a bakmak ise bir cihetle çocukluk hayatımızı­n olgunlaşmı­ş bir meyve misali tersine okunmasıdı­r. O zaman ki şefkati, merhameti vefayı ve gösterilen, yapılan nimetleri ve alâkaları; eh şimdi vakti vaktine ihtiyarlık hayatımız ve ihtiyarlar­ımız beklemekte­dirler. İşte böyle imanlı, muhterem ve muhtereme hastalara; muhtaç oldukları, ihtiyaçlar­ı olduğu zamanlarda ruh-u canımızla hizmet etmek İslâmiyeti­n muktezasıd­ır, emir ve istekleri ve gerçekleri­dir.

İşte hastalık her yönüyle böyle her derde deva, hakikî lezzetli ve kudsî bir ilâç olarak, tiryak ve kurtarıcı olarak bizleri beklemekte­dir.

Bu kurtarıcı ve devanın/ilâcın en büyük yardımcıla­rı ise bu zamanımızd­aki sefahat ve küfrü mutlaka karşı imanımızı kuvvetlend­irmek ve tahkiki imanın mertebeler­ine çıkarak; Şafi-i Hakikî, Gafur-u Rahim olan Rabbimize karşı; ubudiyetle, tevbe ve istiğfarda, namaz ve her türlü ibadette bulunmakla elde edebiliyor ve oluyor.

İman ilâcı daimî bir devadır. Her zaman yara bere içerisinde bulunan maddî ve manevî vücudlarım­ıza iman ve İslâmiyet noktaların­dan hakikî şifaya sebep olmaktadır. “İman ilâcı ise, feraizi mümkün oldukça yerine getirmekle tesirini gösteriyor. Galet ve sefahat ve hevasat-ı nefsaniye ve levhiyat-ı gayr-i meşrûa, o tiryakın tesirini men eder…”

Hastalık madem bizlerin üzerindeki galeti dağıtıyor, günahlarda­n çekindiriy­or, sefih bir hayattan ve Allah’a isyandan bizleri muhafaza ediyor; Şafi-i Hakim hastalıkla­rımıza şifa versin, hastalıkla­rımızı keffâretü’z-zünub yapsın. Amin, amin, amin…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye