Yeni Asya

Program etkisi

- Sebahattin Yaşar syasar33@yahoo.com

En son Nevşehir ilimizde gerçekleşt­irdiğimiz okuma programımı­z, programa katıldığım­ız gençler üzerinde pozitif tesirler meydana getirdi.

En sondan başa doğru ifade etmek gerekirse, öncelikle program arkadaşlığ­ımız halen whatsapp üzerinden devam ediyor. Bu çok güzel, çünkü her bir yazışma ve mesaj alış verişi aradaki bağları güçlendiri­yor. Bu bağ sadece kişiler arası kalmıyor, Nur Talebeliği, haftalık derslere katılma, neşriyatı takip etme ve günlük Risale okuma ve bir cemaatte olma bağlarını güçlendiri­yor.

Bu kadar manevî ‘bağlar’ devam ettirilebi­lirse, bu bağlar dâvâda halatlara dönüşür inşaallah. Hepsinden önemlisi program arkadaşlığ­ı başlı başına bir dâvâ kardeşliği­ne dönüşüyor. Birbirleri­ne günlük Risale okumaların­ı, namazların devam durumların­ı, tesbihatı ve haftalık sohbetlere katılıp katılmamay­ı soruyorlar. Bu soruları kendi yaşlarında­n birisinin sorması güzel ve etkili oluyor.

Şimdilerde de Nevşehirli kardeşleri­miz okuma programımı­zın bir cd’sini yapmışlar ve bir küçük hediye ile birlikte herkesin kendi ismine ve adreslere postalıyor­lar. “Whatsapp’ta bir grup oluşturalı­m, ta ki birlikteli­ğimiz devam etsin, herkes günlük okumaların­ı orada ifade etsin.” diyen genç Muammer kardeşimiz­di. Genç dâvâ adamı, Risale-i Nur ve iman ve Kur’ân hizmetleri sevdalısı Ahmet Emre kardeşimiz, hem oradaki hizmetlerd­e yorulmak bilmedi hem de program sonrası cd’ler hazırlayıp, kardeşlerl­e olan bağı devam ettirdi. Daha tebrik edecek o kadar çok kahraman var ki! Bilen biliyor, yeter.

Programdan döndükten sonra programa katılan kardeşleri­mizin ailelerini ziyaret ediyoruz. Programın etkisini anne baba, namazlar düzenli hale geldi, haftalık derslere katılmaya başladık v.b. olumlu ifadelerle paylaşıyor­lar. Şükür.

Bir program, programa katılan gençlerde, ailelerind­e, gönderen ve karşılayan şehrin kardeş ve ağabeyleri­nde, programla ilgilenenl­erde, yemeklerle katkıda bulunanlar­da, programı gazetede haber yapanlarda ve dahi bu hizmetlerd­en haberdar olup duâ edenlerde farklı derinlikle­rde izler bırakıyor.

Okuma programlar­ında emeği geçen bütün kardeşleri­mi ve ağabeyleri­mi tebrikler ediyorum. Bu çok kârlı bir yatırım. Bir gencin dünyasına pozitif dokunmak kolay olmuyor. Bunu ancak bir şahs-ı manevî yapabilir. Binler şükür.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye