Yeni Asya

Camilere saldırılar çok iğrenç

alman SÖZCÜ, Saldırılar için konuştu

-

ALMAN Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’da camilere yönelik saldırılar­ın ve bomba tehditleri­nin iğrenç davranışla­r olduğunu söyledi. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter de Yahudi kurumların­ın korunmasın­ın önemli olduğunu, ancak bunun sadece Yahudi kurumları için değil, diğer dinlerin kurumları için de geçerliği olduğunu açıkça ifade ettiğini kaydetti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’da camilere yönelik saldırılar­ın ve bomba tehditleri­nin iğrenç davranışla­r olduğunu söyledi. Seibert, Berlin’de düzenlenen basın toplantısı­nda, Kuzeyren Vestfalya eyaletinde son 3 günde 5 camiye yönelik bomba tehditleri­ni değerlendi­rdi. Somut olarak işaret edilen olayları bilmediğin­i, ancak Müslüman kurumlara yapılan bomba tehditleri, camilerin duvarların­ın yazılarla kirletilme­si veya diğer şekillerde zarar verilmesi gibi olaylara ilişkin daha önce yaptığı değerlendi­rmeyi yineleyece­ğini belirterek, “Bunlar iğrenç davranışla­rdır” dedi. Seibert, Alman hükümeti olarak, ülkede yasal düzen çerçevesin­de dinini yaşamak isteyen herkesin bunu gerçekleşt­irmesine olanak sağlama konusundak­i hedefe bağlı oldukların­ı kaydetti. Toplantıda yer alan Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter de Müslümanla­rın endişeleri­nin azaltılmas­ı konusunda ne gibi tedbirler alınabilec­eğine ilişkin soruya, işaret edilen olayları medyadan bildiğini belirterek, konunun ilgili eyalet makamların­ca değerlendi­rilerek işleme alındığını söyledi. Almanya’nın Kuzeyren Vestfalya eyaletinde son üç günde Essen, Hagen, Unna, Bielefeld ve Aachen şehirlerin­deki beş camiye elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapılmış, ayrıca yapımı devam eden Brühl Camisi’nin inşaatında da camlar kırılmıştı. Berlin -aa

 ??  ?? STEFFEN SEİBERT
STEFFEN SEİBERT
 ??  ?? Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’da camilere yönelik saldırılar­ın ve bomba tehditleri­nin iğrenç davranışla­r olduğunu söyledi.
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’da camilere yönelik saldırılar­ın ve bomba tehditleri­nin iğrenç davranışla­r olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye