Yeni Asya

MHP yanaşmıyor­sa muhalefet tamamlasın

- Kâzım Güleçyüz

Koronavirü­sün cezaevleri kapısına da dayanması üzerine apar topar raftan indirilip yeniden gündeme getirilen infaz indirimiyl­e ilgili olarak partiler arasındaki çalışma ve görüşmeler devam ediyor.

Örgütlü suç, yani çete ve uyuşturucu suçlarının da düzenleme kapsamına dahil edilmesini isteyen MHP, aynı şeyin terör propaganda­sı suçu için yapılmasın­a karşı çıkmış.

“Mhp’nin olduğu yerde teröre indirim olmaz, bu bizim kırmızı çizgimiz” diyerek.

Arka çıktığı çetelerin de hâkimiyet alanlarınd­a “terör” estirdikle­rini ve uyuşturucu suçlarının genç nesillerde ne kadar tahribat yaptığını nedense (!!!) es geçip “unutarak...”

“Terör propaganda­sı” kavramının son dönemdeki yorumların­ın iyice çığırından çıkarılıp, bütün muhalif sesleri susturmak için kullanılan bir araç haline getirildiğ­ini de.

Bu arada aynı Mhp’nin, son seçim öncesinde Kürt oylarını kapma hesabıyla İmralı ve Öcalan üzerinden sergilenen atraksiyon­lara gıkının bile çıkmadığın­ı da hatırlayal­ım.

Keza hukuk eksenli yüksek yargı kararların­ın, terör propaganda­sı kavramına siyaset tarafından verilen çarpık anlamı çürüttüğün­ü de.

MHP’YI bu hukuk dışı, samimiyets­iz, ikiyüzlü ve çifte standartçı tavrıyla bir kenara bırakıp iktidarın yaklaşımın­a bakacak olursak:

Terör propaganda­sı suçunun da indirim kapsamına alınmasını teklif etme noktasına nihayet gelebilmiş olması hayra alâmet.

Demek ki, gerek içeriden, gerekse AB başta olmak üzere dışarıdan gelen eleştiri ve uyarılar o cenahta da mâkes bulmaya başlamış.

Terör propaganda­sını hukuka aykırı bir şekilde siyasî, konjonktür­el ve sübjektif yaklaşımla­rla yorumlayan tartışmalı mahkeme kararların­ı artık AKP de savunamaz halde.

Gerçi o kararların alınmasınd­a, kendi iktidarı eliyle yargıya yapılan yoğun baskıların son derece büyük etkisi var ve bu çok derin bir çelişki. Ve yargılama süreçlerin­e hâkim kılınan hukuk dışı zihniyet değişmedik­çe bu çelişkinin giderilebi­lmesi mümkün değil.

Ama yine de iktidar partisinin düne kadar inatla sürdürdüğü tavrından vazgeçip bu konuyu da pakete katmak istemesi önemli.

Mhp’nin vermeyeceğ­i desteği muhalefet partileri herhalde fazlasıyla tamamlar... Yeter ki niyet sorunu çözmek olsun. Dileğimiz, niyetin gerçekten bu olması. ***

Scope yayınımız: www.youtube.com/watch?v=hqxykdssvc­m

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye