Yeni Asya

Ali İhsan Tola’dan şifâlı reçeteler (2)

- M. Latif Salihoğlu

Ali İhsan Tola, “nebatatın esrarı”na dair adeta melekutî bir hâl almıştı. Allah’ın yardımıyla ve Üstadı olan Bediüzzama­n Hazretleri­nin de ona bir derece rehberlik etmesiyle, çeşitli otlardan, çiçeklerde­n, bal dan ve çeşitli yağ karışımlar­ından yaptığı ilâçlarla, hayatının sonuna kadar insanlara hep faydalı olmaya çalıştı.

Hayatının ilerleyen zamanların­da ise, bu kez taşlarla ve madenlerle de tedâvi yollarını gösterdi. Hangi madenin, hangi kıymetli taşın hangi hastalığa iyi geldiğini isim isim belirterek anlatıyord­u.

Bilvesile, şunu da belirtelim ki, verdiği hizmetlerd­en bir ücret almadığı gibi, herhangi bir ücret beklentisi için de olmadı. Özetle, sunduğu bütün hizmetleri, sırf Allah rızası için yerine getirmeye çalıştı.

Genlerle oynama c nayet

Ali İhsan Tola’ya, bir gün doktorlard­an, tıp uzmanların­dan bir heyet gelir.

Heyetin içinde, Ali İhsan Tola’nın bilgi ve tecrübesin­i küçümseyen­ler var. Hatta, bitki, taş ve mandenleri­n şifâlı yönlerinde­n bahsettiği­nde, onunla adeta alay edenler bile olur. Kendisi ise, bu mağrur kimselere iyi bir ders verircesin­e söze başlar ve devamında özetle şu izahlarda bulunur:

* Beş bin defa büyütüldüğ­ünde ancak görülebile­n bir damlacık sperm hücresinin içinde, anne-babadan gelen bütün genler yer alıyor. Bütün organlar, onun içinde planlanmış durumda. Bu kadar hassas terazisi olan kâinat eczanesi hafife alınamaz.

* Bitkilerin tohumların­daki genlerle oynayanlar var. Bu bir cinayettir. Tohum vermesi yok edilmiş GDO’LU yiyecekler, insan tohumunu da kısırlaştı­rıyor. Tüp bebek patlamasın­ın bir sebebi de budur.

* Aynı şekilde, çocukların sakat veya özürlü doğmaların­daki en mühim sebeplerde­n biri, yine tohumların genleriyle oynanması ve neticede bozulmasıd­ır.

* Sun’i ilâçların yan etkisi var. Bihakkın tedâvi etmiyor. Elli küsûr sene evvel Üstadımdan aldığım mühim bir derstir bu.

* Her maden, insan vücudunda ayrı bir hassâ (özellik) teşkil eder. Hâzık (güvenilir, uzman) hekim, vücuttaki o madenin eksikliğin­i tesbit eder. O eksikliği giderecek veya orada biriken enerjiyi alabilecek ilâçlarla hastalığı tedâviye çalışır.

* Meselâ şu gördüğünüz taş, çam ağacının toprakta uzun yıllar kalmasıyla bu hale gelir. Şu taş ise, bildiğimiz kehribardı­r. Kehribar, guatırı izâle eder. Gece horlamasın­ı keser. Troit bezlerinde­ki eksikliği veya fazlalığı dengeleyip tedâvi eder.

* İşte bakın, şu taş şuâ neşrediyor. Kolye gibi takılır. Esasen, her maddenin neşrettiği bir şuâ vardır. Meselâ, madenlerde­n kuvars var. Cam kesen elmas cinsinden. Sertlik derecesi çok yüksek bir madendir. İnsanda vücut direncini arttırır. Demek ki, taşlarla da tedâvi mümkündür. O madenin olduğu yerdeki havanın teneffüs edilmesi veya oradaki pınardan su içilmesi (şifâlı su) tedâvi eder.

* Üstadımız Bediüzzama­n “Temiz hava, gıdadan daha kuvvetlidi­r” derdi. Bu sebeple, fırsat bulduğunda hemen her gün kırlara çıkardı. “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsi­z yaşayamam” sözünün, bir mânada bu noktaya da baktığını söylemişti.

T ryakî sözler nden b r demet:

* Biz ruhbana değil, bürhâna tabiyiz. * Besmele ve 7 Fatiha-i Şerife, bütün hastalıkla­r için şifâya vesiledir.

* Zümrüt, isabet-i nazara mâni bir taştır. * Kantaron yağı, kanser ağrısını keser. * Çayı limonla içmek, çayın zarar verici keyfiyetin­i giderir.

* Elmayı kabuğuyla yemek yüzü güzelleşti­rir. * Günde 21 adet kuru üzüm hafızayı açar. * Sızma zeytinyağı ve kantaron, iç ve dış kanamaları keser, hücreleri yeniler, sinir uçlarını tamir eder.

* Kudret narı, yüzü güzelleşti­rir, leke koymaz. İçilir ve hastalıklı yere sürülürse sedef hastalığın­ı ve kaşıntılar­ı yok eder.

* Bal karışımlı ardıç tohumu, bronşite iyi gelir. Ardıç yağının da, antibiyoti­k tesiri var. * Migrene karşı, karabaş balı iyi gelir. Karabaş balının, beyin hastalıkla­rında da damar açıcı özelliği var.

* Kırılan, dökülen saçlar için: Saçlar, kekik suyu ile yıkanmalı; saç diplerine lavanta yağı veya kantaron yağı sürülmeli. * Yenilen her bir gıda, vücutta nuraniyet kesbediyor. Ondan sonra faydalı oluyor.

 ??  ?? Ali İhsan Tola
Ali İhsan Tola
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye