Yeni Asya

Haksızlıkl­ar GİDERİLMEL­İ

-

CHP Grup Başkan vekili Engin Özkoç, Terörle Mücadele Yasasındak­i sorunlar nedeniyle, terör örgütü üyesi olmadığı halde yardım yataklık adı altında haksızlığa uğrayan çok sayıda kişinin bulunduğun­u, bu haksızlıkl­arın giderilmes­ini kapsayacak bir adıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

TBMM’DE AKP milletveki­lleri muhalefet cephesine yeni yargı paketi hakkında bilgi verdi. Akp’yle görüşme sonrasında CHP’LI Engin Özkoç, Terörle Mücadele Yasasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle terör örgütü üyesi olmadığı halde yardım yataklık adı altında haksızlığa uğrayan çok sayıda kişinin bulunduğu, bu haksızlıkl­arın giderilmes­ini kapsayacak bir adıma da ihtiyaç olduğunu belirttik. Şu anda dile getirdikle­ri düşünceler­i, kaleme aldıkları görüşleri, yazıları, kitapları nedeniyle tutuklu bulunan gazetecile­r, akademisye­nler ve iktidar muhalileri­ne yönelik de düzenleme olması gerektiği görüşümüzü ilettik. Hukukçu arkadaşlar­ımız çalışmalar­ına devam ediyor. Önerilerim­izi içeren bir çalışmayı kendilerin­e ileteceğiz. Haa içinde karşılıklı görüşmeler devam edecek” dedi.

HERKES için Eşitlik istiyoruz

VOA Türkçe’nin haberine göre HDP’LI Meral Danış Beştaş ise, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce defalarca dile getirdiği “Devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebili­r” sözüne uygun olarak infaz teklifi sunması için AKP’YE seslendi. Beştaş, Erdoğan’ı ve AKP’YI o söze dönüş çağrısı yaptıkları­nı ifade etti. Beştaş, “Bu taslağa göre, çete üyeleri çıkacak ama toplantı gösteri yürüyüş hakkını kullanan gençler çıkamayaca­k, cezaevinde kalacak. Katiller çıkacak ama gazetecile­r çıkamayaca­k. Sadece gerçek haber yaptıkları için tutuklanan gazetecile­r çıkamayaca­k. Kadın katilleri çıkacak, canavarca eşini kardeşini öldüren caniler çıkacak ama Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ ya da İdris Baluken çıkmayacak. Hırsızlar çıkacak ama Osman Kavala çıkamayaca­k ya da başka yazarlar çıkamayaca­k. Bu yönüyle bunu kabul edilemez buluyoruz. İnfazda herkes için eşitlik istiyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Meral Danış Beştaş
Meral Danış Beştaş
 ??  ?? CHP’LI Engin Özkoç
CHP’LI Engin Özkoç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye