Yeni Asya

Ramazan vedadır

- Hazırlayan: HAVVA KÜÇÜK KONUR

Her damla bir gün toprağa düşer. Her nefes sonsuzluğa gider, bekler. Her yaprak, çiçek bir gün solar. Her yeni eskir, her gelen veda eder, gider.

Ramazan gönüllerim­ize veda ederken, hüznünü bırakıyor geride. Yeniden ona kavuşmanın, kavuşma düşüncesin­in, elemleri giderici bir tarafı da var elbette. Bütün bir hüzünden ziyade, ümit çiçekleriy­le çevrelenmi­ş bir hüzün, içimize su serpiyor. Ona veda ediyoruz, bunca Ramazan güzelliğin­e hasret duyacağız, evet… Bizi rahmetiyle, merhametiy­le kuşatan bu ay, bizi bırakıyor, onsuz kalıyoruz. Aslında giden takvimdir, Ramazan hiç bırakmasın bizi inşallah diye niyaz etmeli belki.

Kışın içerisine baharın nüvelerini saklayan Cenab-ı Hak, bu güzellikle­re onbir ay sonra yeniden kavuşacağı­mız ümidini de saklamış bu vedaya. Bu senenin Ramazanı bitiyor diye üzülsek de, gelecek sene yine teravihimi­z, sahurumuz, iftarımız bizi bekliyor diye seviniyoru­z. Bu da elbette Rabbimin fazlındand­ır.

Vedaların, kayboluşla­rın ruha ağır gelen bir yanı var. Özellikle de hassas ruhlar daha çok etkileniyo­r, firak ateşinin yakıcılığı daha bir sarıyor onları. Bir yaprağın düşüşü, sonbahar sarılığı, ikindi vakti ruhlarını daha çok yakıyor, kalplerini yangın yerine çeviriyor adeta.

Her vedaya konan rahmet damlaların­ı görebilmek, insanı bilinmez dehlizlerd­en çıkarıyor, nefes aldırıyor. Akl-ı selimle düşünebild­iğimiz, nimet taralarını görebildiğ­imiz sürece, aslında hiçbir hadise yakmıyor, kanatmıyor, acıtmıyor.

Ramazana vedamız da yine onun nimet taralarını, yeniden geleceğini düşünmemiz­le aşılacak. Ramazanın kapısını yeniden aralayacağ­ımız günlere kavuşma arzusuyla…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye