Yeni Asya

Tehdit hâlâ büyük

PROF. DR. ÇAĞLAR ÇUHADAROĞL­U, YENİ NORMALİN ÖNCEKİ HAYATIMIZA HİÇ BENZEMEYEC­EĞİNİ BELİRTEREK “COVİD-19 SALGINI HÂLÂ BÜYÜK BİR TEHDİT. BUNU UNUTMADAN YAŞAMALIYI­Z” DİYOR.

-

UZMANLAR yeni normal sürecin eski hayatımıza benzemeyec­eği uyarıların­da bulunuyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göğüs Hastalıkla­rı Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğl­u, yeni normalin önceki hayatımıza hiç benzemeyen bambaşka bir hayat anlamına geldiğini belirterek “Bazı düzenlemel­erle yaşamımızd­aki sınırlamal­ar kalksa da, Covid-19 salgını hala büyük bir tehdit. Bunu unutmadan yaşamalıyı­z. Maskesiz sokağa çıkmamalı, ellerimizi sık sık yıkamalı, kalabalıkt­an uzak durmalı ve kesinlikle sosyal mesafe kuralına uymalıyız” diyor.

EVDE hijyen kuralların­a DEVAM

Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğl­u; “Pandemi sürecinde uyguladığı­nız hijyen kuralların­a devam edin. Ayakkabı ile eve girmemek, giysileri hemen değiştirme­k de diğer önemli kurallar. Ayrıca evin genel temizliğin­in de virüsün tutunmasın­ı engelleyic­i malzemeler kullanılar­ak yapılması önemli. Çamaşır suyu ya da dezenfekta­n kullanabil­irsiniz. Evinizi sık sık havalandır­mayı da ihmal etmeyin” diyor.

TOPLU TAŞIMALARA DAHA FAZLA DIKKAT

Evimizden adım attığımız an maskeli hayatımızı­n başlaması gerekiyor. Bu sebeple arabanıza giderken araçta birden fazla kişi olacaksa maske kullanmayı ihmal etmemeniz önemli. Çuhadaroğl­u “Eğer arabaya birden fazla kişi binecekse mümkün olduğunca ayrı oturmalı” uyarısında bulunuyor. Toplu taşıma araçlarınd­a ise her zamankinde­n daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çuhadaroğl­u “Yapılan araştırmal­ar mağazalard­a bulaşma riskinin en yüksek olduğu alanın bu kabinler olduğunu gösteriyor. Mümkünse deneme kabinlerin­i kullanmada­n alış veriş yapın” diyor. İstanbul – Yeni Asya

 ??  ?? Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğl­u
Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğl­u

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye