Yeni Asya

PROVOKATÖR­LERE

- Kâzım Güleçyüz

Hafta sonunda sosyal medyada Yeni Asya’yı hedef alan “yeni,” ama gerçekte bayat ve yine aşağılık provokasyo­n denemesine ilk cevabımız şu oldu:

“Özdabak’ın 2012’de çizdiği karikatürü üzerinden yine ahlâksız bir algı operasyonu yürüten troller boşuna uğraşmasın. Türkiye onların haysiyet cellâtlığı yaptığı bir ülke olmaktan çıkacak. Hukuk onlara da lâzım olacak.”

Akp’nin, o karikatürü yeniymiş gibi servis eden sorumlusu Şamil Tayyar’a da dedik ki:

“Yeni Asya her zaman, her hal ve şartta demokrasi ve hukukun yanındadır ve sözünün eridir. Vaktiyle Ergenekonc­ularla güya mücadele ediyormuş gibi görünürken şimdi onlarla aynı çizgide yürüyenler­e benzemez.”

O çizimin eski olduğunu, provokatif ifadelerle Yeni Asya’yı hedef göstererek paylaştıkt­an sonra “fark” eden Tayyar’ın 2012’de Fethullah Gülen için attığı tweet’lere bakanların, 180 derecelik bir değişimin çok ibretlik (!) örneklerin­i görebilece­klerini hatırlattı­k.

Sıraya giren malûm trollere de şunu dedik:

“Müflis tüccar eski defterleri karıştırır. İyice sıkışmış olmalılar ki, Yeni Asya’ya saldırmak için birşey bulamayınc­a evvelce de defaatle kullandıkl­arı eski bir çizim üzerinden yeni bir deneme yapıyorlar. Önce AKP, sonra ODATV, peşinden Aydınlık ve Akit. Ve trol ittifakını­n Sabah kolu da, hukukî sürecin devam ettiği bir konuda ‘âdil yargılamay­ı etkileme’ suçunu tekrarlayı­p, gerçek hukuk işler hâle geldiğinde hesabı sorulacak olan sabıka dosyasına yeni bir suç daha ekleyerek koroya katıldı.” Yapılanlar­a Özdabak’ın cevabı ise şu oldu:

“Erdoğan’ın kendi sözü üzerine 2012’de BAŞBAKANKE­N çizilmiş, (Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması üzerine) defalarca savcılıkla­r tarafından TAKİPSİZLİ­K kararı verilmiş karikatürü çarpıtarak paylaşanla­rla hukuk önünde hesaplaşac­ağız.”

“Hukuk mu? Yargı da kontrolümü­zde” diyenler varsa, onlara cevap dünkü scope’dan:

“Mahkeme kadıya mülk değildir. Bugünün yarını var. Ne oldum deme, ne olacağım de.” Son sözümüz yine scope yayınımızd­an:

“Yarım asırlık yayın hayatı boyunca bütün darbelere karşı tek başına mücadele veren ve ağır bedelini de ödeyen Yeni Asya’ya ‘darbeci’ iftirasınd­a bulunmak hiç kimsenin harcı, haddi ve hakkı değildir. Şahs-ı manevî, bunu yapmaya kalkışanın alnını karışlar...”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye