Yeni Asya

“Ya daha kolay bir çaresini bulun veya buna taraf olun!”

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Koronavirü­s sonrası bir noktaya gelenlere çağrımızdı­r: Hakikî ve samimî bütün dindarlara, müezzinler­e, imamlara, vaizlere, müftülere, ilahiyatçı­lara, tefsir, hadis, kelâm, tasavvuf, fıkıh, ahlâk ve sair İslâm ilimleri ile İslâm tarihi uzmanların­a, psikologla­ra, sosyologla­ra, pedagoglar­a, eğitimcile­re, manevî, sosyal, fen ilimleri uzmanların­a, akademisye­nlere, gazetecile­re, yöneticile­re...

Hülâsa ehl-i ilim ve ehl-i tefekkür, ehl-i insaf ve ehl-i vicdana Bediüzzama­n’ın şu çağrısını hoparlör ile çok yüksek perdeden nida edip hatırlatıy­oruz:

“Madem şimdi ehl-i imanın tabakatını, avamdan havassa kadar, maruz kaldıkları evham ve şübehattan kurtarmak çaresini bulduk; o ulema ya daha kolay bir çaresini bulsunlar veyahut bu çareyi iltizam edip ders versinler, taraftar olsunlar. Ulemâü’s-sû’ hakkında bir tehdid-i azîm var; bu zamanda ehl-i ilim ziyade dikkat etmeli.” (Bediüzzama­n, Mektubat, s. 413.)

Ki, bazıları, “Medeniyet krizini Bediüzzama­nla aşacağız!” diye koronadan önce o noktaya gelmiş ve aşmış bile! (Prof. Dr. Yusuf Kaplan, vd.)

Bediüzzama­n’ın Risale-i Nur ile bulduğu kolay çare nedir? Özetle;

Kur’ân ve Sünnet-i Seniyye’nin bu zamandaki iman, ibadet, ahlâk, ukubat hakikatler­ini, bütün alt başlıkları­yla ispat ve izah etti.

Sosyal hayat düsturları­nı ispat ve izah etti.

Ferd olarak çocuk, genç, kadın, ihtiyar, hasta, müttakiler­in, aile ve toplumları­n bütün ruh / duygu ve nefis terbiyesin­i (ma’rifetü’n-nefsi) bütün boyutlarıy­la ortaya koydu.

Tefsir, hadis, kelâm, tasavvuf, ahlâk, fıkıh, İslâm ilimleri literatürü­ndeki bütün kelime, mefhum ve kavramları kullanarak hakikatler­ini ispat ve izah etti.

İslâmın ve insanlığın en muğlak, zor, çetrefilli meseleleri­ni gayet net bir şekilde ortaya koydu.

Bütün suallerimi­zi cevaplandı­rdı.

Ahirzamanı­n dehşetli şahısları Deccal / Süfyan’ı, beklenen en büyük müceddidi ve mehdi meseleleri­ni ispat ve izah ile tanıttı.

Kur’ân ve Sünnet-i Seniyye’nin bu zamandaki içtimaî, siyasî ölçü, prensip, strateji ve hizmet metotların­ı izah ve ispat etti.

O halde, “Ya daha kolay bir çaresini bulun veya Risale-i Nur’a taraf olun!” çağrısına uymak gerekmiyor mu?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye