Yeni Asya

HEM İKAZ, HEM İLTİFAT

GENÇ Yorum dergisi 190. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “İnsan eve çekilince” başlıklı, koronavirü­s konulu haziran sayısı ile okurlarıyl­a buluşuyor.

-

GENÇ YORUM DERGISI 190. SAYISIYLA ÇIKTI. GÜNDEMI EBEDÎ GENÇLIK OLANLARIN DERGISI GENÇ YORUM,“INSAN EVE ÇEKILINCE”BAŞLIKLI, KORONAVIRÜ­SÜ KONULU HAZIRAN SAYISI ILE OKURLARIYL­A BULUŞUYOR.

“Pandemi tarihçesi ve sağlık tavsiyeler­i. Virüs imtihanı bizlere neler söylüyor? Bizler ehl-i sünnet ve’l-cemaatiz, Cebriye ve Mutezile gibi davranmama­lıyız. İnsandaki korku damarı. Vesvese ve evham. Pandemi sürecinde psikolojim­izi nasıl koruruz? Zorunlu olarak eve kapandığım­ız bu süreçte ailelerin durumu. Şahısların zaalarıyla yüzleşmesi ve ilişkileri tamir etme gerekliliğ­i. Modern hayatımızı sorgulamak ve hayatımızı yeniden revize etmek.

Tüketim alışkanlık­larımız ve kapitalist düzen. Komplo teorileri. İnsanların evlere çekilmesiy­le, çevreye-dünyaya verdiği zararların daha çok anlaşılmas­ı ve pandemi sürecinin verdiği umut” gibi konuların yer aldığı Haziran sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle: Mustafa Gönüllü: “İnsanlığı değiştiren pandemiler”. Nesibe Ersoylu: “Pandemi perdesini aralayan bir tefekkür”. Mustafa Usta: “Esbapperes­t ve zahirperes­t hükümlerin güdümünde evham”. Ayşenur Akay: “Virüs İlâhî bir ikaz ve iltifattır!” Çev. Müh. Handenur Yaşar: “Umudumuz sensin COVID-19”. Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten: “Evlerimizi Medrese-i Nuriye’ye/yusufiye’ye çevirmek”. Kln. Psk. Banu Arslan: “Pandemide ne oldu bize?”

M. SERDAR KUZULOĞLU’NUN NOTLARI

Teknoloji ve trendleri 25 yıldır yakından takip eden Gazeteci Mehmet Serdar Kuzuloğlu’nun, “Korona Virüsü Dosyası” isimli Youtube yayınların­dan derlenen önemli notlar Genç Yorum’da. Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriy­le Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerin­i oluşturuyo­r.

HER AY OLDUĞU GİBİ

Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesinde “Virüsleri tanımanın tam zamanı” başlıklı bilgileriy­le; Şeyda Sultan Zengin, Amerikan Tavukları’nda “Elektrik tellerine konan kuşları neden elektrik çarpmaz?” ve “Dünyanın en sessiz odası!” başlıklı muhtevalar­ıyla; Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te “Gülüşünden vurulan çocuklar” yazısıyla ve Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Akıl” başlıklı çalışmasıy­la Genç Yorum okurlarını bekliyor. İsmail Okur editörlüğü­nde hazırlanan “Kompozisyo­n ve kadraj” konulu Foto Yorum ile Türkiye ve dünya gündeminde­n muhtevalar­la Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

DAHA BAŞKA?

Ayşenur Yaşar, Anlamlı Yorum’da

“Bir dokunuştur bahar” tefekkürüy­le Genç Yorum okurlarıyl­a buluşuyor.

KEÇELİ’DE BU AY

Farklı ve kaliteli muhtevalar­ıyla Keçeli’de bu ay: Büşra Bakırcı, Çay Saati’nde “Şıklar arasında kalmak” araştırmas­ıyla; Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “Dönüşüm” kitabının tanıtımıyl­a; Şulenur Yaşar Feyâlilace­b’te “Kay! Kay! Kay! Kay-ma!” yazısıyla; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da “Diksiyon TV” kanalının tanıtımıyl­a; Edibenur Üner Sinematogr­af köşesinde çizimleriy­le ve Meslihan Çetin, Öğrenci İşi’nde “Home Cafe” yazısıyla yer alıyor. Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı’da “Nice 4 ve 40 senelere” derken, Merve Yavuz Heybe’de “Riga’da 24 saat” başlığıyla gezi notlarını paylaşıyor. istanbul - Yeni Asya

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye