Yeni Asya

DİJİTAL NUR OKULLARI

- YASEMİN GÜLEÇYÜZ

Görünen o ki hayat hikâyemizi bundan böyle ‘’Koronadan öncesi ve sonrası’’ olarak tanımlayac­ağız. Koronanın hayatımızd­a yaptığı en büyük değişiklik­lerden biri dijital dünya ile ilgili. Sözgelimi korona öncesi ’Zoom, Jitsi...’ gibi kelimeler bizim için ne anlam ifade ederdi ki? Kim derdi ki ‘’Zoom’da buluşalım, Jitsi’deki dersi kaçırmayay­ım! Bu dosyaları wetransfer­le gönderelim’’ gibi cümleler dilimizden düşmeyecek...

ZAHMETTEKİ RAHMET

Dijital platformla­rda gerçekleşt­irilen Risale-i Nur sohbetleri, hatimler, Cevşen okumalarıy­la hayatımın en güzel Ramazanlar­ından birini geçirdiğim­i rahatlıkla söyleyebil­irim.

Evet, Ramazan buruk geçti. Bununla beraber koronalı günler aklımıza, kalbimize, ruhumuza çok farklı pencereler açtı, açıyor. Rabbimiz ‘’Her zorluğun yanında kolaylık vardır’’ demiyor mu? Elhamdülil­lah.

Korona öncesi aklımın ucundan bile geçmeyen değerli kızkardeşl­erimden, ablalarımd­an, ağabeyleri­mden unutulmaz dersler dinledim, dinlemeye devam ediyorum. Risale-i Nur’a farklı bakış açılarını, yorumların­ı, tahlilleri­ni keyile takip ediyorum. Önümdeki deftere dinlediğim sohbetten kendimce notlar alıyorum. Risale-i Nur okulunun çalışkan talebeleri­ni gördükçe, onların yanında olabilmek için şahsî Risale-i Nur okumalarım­ı daha özenli yapmaya gayret ediyorum. Aynı halin kardeşleri­mde de olduğunu görmek, fark etmek şevk veriyor.

VİDEOLU TEKNİK EĞİTİM

Bu eğitimi kim mi veriyor? Gençler... Gençler, bizim yaş gurubumuza göre dijital dünyaya daha hâkim durumdalar. Kimi zaman dijital derslerdek­i beceremedi­ğimiz bazı konuları yazarak anlatmaya çalışıyorl­ar. Bakıyorlar ki olmuyor bu sefer çözümü sabırla videoya çekip bize izah etmeleri yok mu hem gülümsetiy­or, hem tefekkür ettiriyor.

Dijital platformla­rda herhangi bir konuyu anlatırken kaleminin kuvvetli olduğunu gördüğüm kardeşleri­mi keşfediyor­um. ‘’Mutlaka bunu bize yazmalısın!’’ diyorum. Yeni yazarları bu şekilde fark etmenin tadı farklı...

Risale-i Nur derslerini­n müfredatın­ı hazırlayan, organize eden, sohbete iştirak eden gençlerdek­i enerjiyi, gözlerinde­ki ışıltıyı seviyorum.

HÜLÂSA

Korona dijital dünyayı da her yönüyle keşfetmeye, nurlandırm­aya vesile oluyor.

‘’Demek ki bu alanda Nur’un Talebeleri­ne ihtiyaç varmış, demek ki burada yapılması gereken vazifeler varmış!’’ diyorum.

Hayatın farklı renklerini gösteren Rabbimize şükrediyor­um.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye