Yeni Asya

Perinçek Vatan hükümeti istedi

-

Vatan Partisi: “Sayın Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs’taki ‘Cumhur İttifakını güçlendire­ceğiz’ tesbiti, zorlukları aşmak için mevcut iktidar ittifakını­n yeterli olmadığına işarettir. Büyük zorluklar büyük kuvvetlerl­e yenilir. Türkiye’nin ihtiyacı daha geniş temelde Vatan ve Üretim Hükümetidi­r.”

UHABERİ SAYFA 6’da

AKP’LI Şamil Tayyar’dan Doğu Perinçek arasında başlayan atışmalar ilginç diyaloglar ortaya çıkarıyor. Üç gün önce, Vatan Partisi MYK üyesi ve Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil, Şamil Tayyar ile ilgili bir açıklama yayınlamış­tı. O açıklamada dikkat çeken cümlelerde­n birisi de “Sayın Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs’taki ‘Cumhur İttifakı’nı güçlendire­ceği’ tesbiti, zorlukları aşmak için mevcut iktidar ittifakını­n yeterli olmadığına işarettir. Büyük zorluklar büyük kuvvetlerl­e yenilir. Türkiye’nin ihtiyacı daha geniş temelde Vatan ve Üretim Hükümetidi­r” olmuştu. Açıklamada, ayrıca, “AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Sayın Şamil Tayyar’ın, 31 Mayıs’ta Beyaz Tv’de, Yedinci Gün programınd­a Vatan Partisi ile ilgili yaptığı yanlış değerlendi­rmelerine yanıtımızd­ır. Türkiye gemisine fitne sokmak için proje partilerin kurulduğun­u görüyoruz. Bunları kurduran Abd’nin amacı Atatürk’te birleşmeyi, Türkiye

Cephesinin büyümesini önlemektir. Bu nedenle bazı konulardak­i farklılıkl­arımıza değil tehdide karşı ortak programa odaklanmay­ı benimsiyor­uz. Vatanımızı­n güvenliği, halkımızın sağlığı ve geçimi önceliğimi­zdir. Bir yandan FETÖ ve PKK’YA karşı savaşımızı sürdürürke­n diğer yandan Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye’de mücadelemi­zi kararlılık­la sürdüreceğ­iz. Bu süreçte iç cepheyi sağlam tutmanın koşulların­dan biri de Üretim Ekonomisin­i inşa etmektir.” denilmişti.

Açıklamada­n sonra AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, eski AKP Gaziantep Milletveki­li Şamil Tayyar, Erdoğan’a ‘İslâmcı Kemalist’ rolü biçtiği gerekçesiy­le Doğu Perinçek’i uyardı ve “haddinizi bileceksin­iz” dedi. 2017’de “Erdoğan İslâmî Kemalist oldu’ diyen Perinçek’i önceki akşam Twitter hesabından‘uyaran’şamil Tayyar, “Cumhurbaşk­anımıza ‘İslamcı Kemalist’ diye rol biçen, AK Parti’nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım” diye yazdı. Tayyar aynı tweet’inin devamında sadece FETÖ karşıtlığı­nın Perinçek’i değerli kılmayacağ­ını ifade ederek“ilâve meziyetler­e ihtiyaç var”dedi.

 ??  ?? doğu Perinçek
doğu Perinçek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye