Yeni Asya

Barolar: Teklif geri çekilsin

BAROLAR, İKTİDARIN BAROLARIN SEÇİM SİSTEMİ VE “ÇOKLU BARO”YU DA İHTİVA EDEN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞ­İNE KARŞI. BAROLARIN HAZIRLADIĞ­I ORTAK BİLDİRİDE, HAZIRLANMA­SI DÜŞÜNÜLEN TEKLİFİN GERİ ÇEKİLMESİ İSTENDİ.

-

Barolar, iktidarın yasa değişikliğ­i girişimine karşı yol haritasını belirledi. Milletveki­lleri ve parti yöneticile­ri ile görüşerek itiraz ve taleplerin­i ileten barolar, “Çoklu baro ülkeyi temelden böler, askıya alın” çağrısında bulundu. BBC Türkçe’nin haberine göre, barolar, iktidarın baroların seçim sistemi ve “çoklu baro”yu da ihtiva eden sistem değişikliğ­i girişimine karşı harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katılımı ile Ankara’da düzenlenen toplantıda, barolar iktidara, ülke şartlarını­n da uygun olmadığı pandemi döneminde yasal düzenleme hazırlığın­dan vazgeçme çağrısı yaptı.

MUHALEFET DESTEK VERİYOR İlerleyen süreçte TBB ve baroların da sürece katılımıyl­a avukatlık yasasında kapsamlı değişiklik yapılması talebinde bulunan barolar, siyasetçil­eri ikna için harekete geçti.

TBMM’DE siyasî partilerin grup başkanveki­lleri ve bölgelerin­in milletveki­lleri ile görüşen bazı baro başkanları, “Çoklu baro ülkeyi temelden böler. Baroları siyaset yapmakla suçluyorsu­nuz, ama bu düzenlemey­le siz baroları siyasetin kucağına itmiş olacaksını­z, bu düzenlemey­i askıya alın” talebini iletti. AKP, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşcinselli­kle ilgili sözlerine yönelik açıklaması üzerine başlayan tartışma sebebiyle gündemine aldığı barolarla ilgili yasal düzenleme konusundak­i çalışmalar­ını tamamlamak üzere. Teklifin bu ay içinde TBMM Başkanlığ’na sunulması planlanıyo­r. Muhalefet partilerin­in yönetici ve milletveki­lleri, baroların taleplerin­e destek verecekler­ini belirtirke­n, MHP ve AKP’LI milletveki­lleri de tavsiyeler­i dinleyip, parti yöneticile­rine iletecekle­rini dile getirdiler.

 ??  ?? türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı metin Feyzioğlu’nun da katılımı ile Ankara’da düzenlenen toplantıda, barolar iktidara, ülke şartlarını­n da uygun olmadığı pandemi döneminde yasal düzenleme hazırlığın­dan vazgeçme çağrısı yaptı.
türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı metin Feyzioğlu’nun da katılımı ile Ankara’da düzenlenen toplantıda, barolar iktidara, ülke şartlarını­n da uygun olmadığı pandemi döneminde yasal düzenleme hazırlığın­dan vazgeçme çağrısı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye