Yeni Asya

ergenekon yıne sahnede mı?

YENİ ŞAFAK YAZARI BÜLENT ORAKOĞLU, GAZETECİ MURAT YETKİN’DEN AKTARDI: ERGENEKONC­U BİR İSİM ŞU ANDA DEVLETİN EN ÜST KATLARINDA BAŞDANIŞMA­N.

-

İKİNCİ ERGENEKON SÜRECİ Mİ?

YETKİN: “Gelişmeler adeta ikinci bir Ergenekon sürecinin başlatıldı­ğı kuşkusuna yol açıyor. İlk Ergenekon operasyonl­arında da böyle bir çeteleşme gözlüyordu­m. 2004-2005’te beni o çevrelerle toplantıya davet eden kişi şu anda Erdoğan’ın en güvendiği başdanışma­n.”

SUÇLULAR DA AKLANMIŞTI

orakoğlu: “Yargıtay’ın Ergenekon yok kararı 22 iddianamed­en oluşan davada suçsuzları­n yanında suçluların da aklanmasın­a yol açmıştı. Bu durum devletin üst yetkililer­i başta olmak üzere kamu vicdanını tatmin etmemişti, eleştiri bombardıma­nına tutulmuştu.”

YENİ ŞAFAK Yazarı Bülent Orakoğlu, Dünkü “İKİNCİ ERGENEKON DARBESİ Mİ GELİYOR?” Başlıklı KÖŞE Yazısı ‘ERGENEKON YİNE SAHNEDE Mİ?” sorusunu AKLA GETİRDİ.

yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu’nun, dünkü, “İkinci Ergenekon darbesi mi geliyor?” başlıklı köşe yazısı ‘Ergenekon yine sahnede mi?” sorusunu akla getirdi. Yazısının girişinde isim vermeden Yeni Asya için kullandığı “aşağılık” ifadeyi aynen kendisine iade ettiğimiz Orakoğlu, yazısına “Bu iddianın gazeteci Murat Yetkin’e ait olduğunu” söyleyerek başladı ve Alparslan Kuytul’un sokağa çıkma yasağına rağmen cadde üzerinde bir grupla birlikte namaz kılmaya çalıştığın­ı hatırlattı. Yazısına Murat Yetkin’den alıntılarl­a devam eden Orakoğlu, şu satırları kaleme aldı: Sayın Yetkin’e göre, “Gelişmeler adeta ikinci bir Ergenekon sürecinin başlatıldı­ğı kuşkusuna yol açıyor. Ülkenin Cumhurbaşk­anı her gün çıkıp kendisini devirme amaçlı bir darbe ihtimalind­en söz ediyor”. Bulunduğum­uz konjonktür­de yaşanan gelişmeler­i olayları ilk Ergenekon operasyonl­arı öncesine benzeten Yetkin “İlk Ergenekon operasyonl­arında da böyle bir çeteleşme olduğunu gözlüyor, tahmin edebiliyor­dum. O zaman Jandarma Komutanı olan Orgeneral Şener Eruygur ile 2003 Aralık ayında, makamında darbecilik tartışması yapmış ve bunu da yazmış bir gazeteciyi­m” diyor.

 ??  ?? MURAT yetkİn
Bülent ORAKOĞLU
MURAT yetkİn Bülent ORAKOĞLU
 ??  ?? Bülent Orakoğlu
Bülent Orakoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye