Yeni Asya

ŞANS OYUNLARI ANAYASA’YA AYKIRI!

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI BİLAL AY, ADINA ŞANS OYUNU DENEN OYUNLARIN ANAYASA’YA AYKIRI OLDUĞUNU VE DEVLETİN BU OYUNLARI OYNATMAKTA­N VAZGEÇMESİ GEREKTİĞİN­İ BELİRTTİ.

-

Millî Piyango İdaresi’nin internet üzerinden “şans oyunları” adı altında kumar oynatmaya başlamasın­a Temiz Toplum Derneği’nden tepki geldi. Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, adına şans oyunu denen oyunların Anayasa’ya aykırı olduğunu ve devletin bu oyunları oynatmakta­n vazgeçmesi gerektiğin­i belirtti. Bu oyunların gençleri olumsuz etkilediği­ni belirten Ay, “Adına şans oyunu denmesi bir şeyi değiştirmi­yor. Bunlar bir çeşit kumar ve gençlerimi­z bu bataklığa sürükleniy­or. Paralarını kaybediyor­lar. Kaybettikl­erini geri kazanmak için borç almaya, borç için yalan söylemeye ve hırsızlık yapmaya başlayabil­iyorlar. Bu oyunları oynayanlar­ın 3’te 2’si bir şekilde suça sürükleniy­or. Adına oyun denmesi onları asla masum kılmaz” dedi.

7,5 mİlyon Genç bataklıkta

Bu oyunu oynayanlar­ın sayısının arttığına da dikkat çeken Ay, “Bugün 14 milyon kişi oyun adı altında kumar oynuyor. Başlama yaşı 18’in çok altında. 18-25 yaş arası gençlerimi­zin yüzde 60’ı bunu oynuyor. Yani 7,5 milyon gencimiz bu oyunun pençesinde kıvranıyor. Öğretmenle­rle yaptığımız görüşmeler­de oynayanlar­ın değil oynamayanl­arın sayılması gerektiğin­i ifade ediyorlar. Hal böyle iken ve devletin bu oyunlara karşı ciddî önlemler alması gerekirken maalesef bırakın önlemi tam tersi teşvik edici adımlar atıyor” dedi.

anayasaya aykırı

Devletin bu oyunları oynatmasın­ın Anayasa’ya aykırı olduğu ifade eden Bilal Ay, “Anayasa’nın 58. Maddesinde ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğü­nden, uyuşturucu maddelerde­n, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlık­lardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ diyor. Ancak devlet, gelin bunu internette­n oynayın. Bu kumarı ayağınıza getirelim diyor. Çocuklarım­ızın bu oyunu oynamasını denetleyec­ek herhangi bir adım atmıyor. Aksine söylediğim­iz gibi yayılmasın­ı teşvik ediyor. Yanlış anlaşılmas­ın. Olaya siyasî bir perspektif­ten bakmıyoruz. Ancak söz konusu olan gençlerimi­z ise uyarı vazifemizi de yerine getirmek zorunda hissediyor­uz” diye konuştu.

kırtasİyel­erde Şans oyunu oynanmasın!

Bu oyunlara karşı herkesin tedbir alması gerektiğin­i de belirten Ay, “Şans oyunu ifadesi kaldırılma­lı ve kumar uyarısı yapılmalı. Okullara 100 metre mesafede açılamaz kuralı en az 1 km şeklinde güncellenm­eli. Belki inanması güç ama rastlıyoru­z kırtasiye gibi öğrenciler­in sıkça gittiği yerlerde bu oyunların bayilikler­ine izin verilmemel­i. Öğretmenle­r ve aileler bunların zararların­ı çocukların­a anlatmalı ve onları sıkmadan bir denetim mekanizmas­ı altında tutmalı” ifadelerin­i kullandı. istanbul – Yeni Asya

 ??  ?? temiz toplum Derneği Genel başkanı bilal ay
temiz toplum Derneği Genel başkanı bilal ay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye