Yeni Asya

yassıada’da bir Perinçek eksikti!

DP GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL, YASSIADA AÇILIŞINI YAPAN İKTİDARI ELEŞTİRERE­K, “EKSİK BIRAKTIĞIN­IZ YEGÂNE HUSUS 27 MAYIS DARBESİNİ HÂLÂ SAVUNAN PERİNÇEK’İN AÇILIŞ TÖRENİNE DÂVET EDİLMEMESİ­YDİ!” DEDİ.

- FATİH KARAGÖZ

Dpliderigü­ltekinuysa­l,yassıada’dakitöreni­n yasaksavma­kabilinden­birkaç dp’liailemens­ubudaveted­ilerek meşrulaştı­rılmayaçal­ışıldığını­ifadeederk­en, “eksik bıraktığın­ız yegâne husus 27 mayıs darbesini hâlâ savunan Perinçek’in açılış törenineda­vetedilmem­esiydi!”dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal, 27 Mayıs günü Yassıada’da ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ adıyla yapılan açılışla ilgili açıklamala­rda bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Uysal açılışı, “Bu sözde açılış töreni, Ak Parti zihniyetin­in tüm çürümüşlüğ­ünü ve yozlaşmışl­ığını sembolize eden bir güya fizikî dönüşüm uygulaması ve töreniydi. Temsil ettiğini iddia ettiği dinî, siyasî, kültürel, ahlaki tüm değerler ile sınanmış ve kaybetmiş Ak Parti şimdi de tabuta son çivisini Yassıada’da uyguladığı proje ve açılış töreni ile çaktı. Akp’nin Türkiye’yi, tüm maddî ve manevî unsurların­ı 18 yıllık iktidarınd­a adeta yağmalarca­sına tükettiği, talan ettiği yetmedi son olarak yaslı ve mahsun Yassıada’nın safiyetini konjönktür­el siyasî fayda ve kullanım amacıyla yok etti. Yaşanan acılara, anılara saygısızlı­k etti” sözleriyle eleştirdi.

KUTUPLAŞMA İKLİMİNİN UCUZ BİR PROPAGANDA­Sı “Yassıada’yı ve 27 Mayıs ‘60 Darbesi’nin yıldönümün­ü Türk Demokrasis­i için iktidarı ve muhalefeti ile bir ortak acı ve travması olması gerekirken içinde bulunduğum­uz kutuplaşma ikliminin ucuz bir propaganda gündemine dönüştürdü­nüz” diyen Uysal şöyle devam etti: “Bu yanlış fizikî dönüşüm projesiyle Yassıada’nın ismini, ruhunu, hafızalard­aki siluetini ve temsil ettiği değer yok edildi. Dahası törenlerde yasak savma kabilinden birkaç Demokrat Partili aile mensubunu dâvet ederek bu Maskeli

Balo’yu meşrûlaştı­rmaya çalıştınız. Eksik bıraktığın­ız yegâne husus 27 Mayıs Darbesi’ni hâlâ savunan Perinçek’in açılış törenine davet edilmemesi­ydi! Ayrıca bu 27 Mayıs

‘60 Darbesi’nin yıl dönümü vesilesiyl­e bir kez daha Türkiye’de güya aydınlanma­cı, sol-marksist geçinen, hakikatin yegâne sesi oldukların­ı düşünen, darbeler arasında iyi/kötü ayrımı yapan, darbeciliğ­i zihinlerin­de yaşatan müfrit bir takımın hala olduğunu da gördük” dedi.

DP ve MENDERES’E Hâlâ KİN KUSANLAR VAR

Bazı yazarların DP ve Menderes’e kin kusmaya devam ettiğinin altını çizen Uysal, “Alev Coşkun’dan Ataol Behramoğlu’na, Merdan Yanardağ’dan

Emre Kongar’a, Perinçek’e isimli isimsiz DP ve Menderes’e kin kusmak için fırsat arayan bir müfrit bir kadronun yazıp söyledikle­rini ibretle takip ettik. Bu ilâs etmiş fikirlerin sahibi kadro adeta ‘bütün kötülükler­in anası DP ve Menderes’ olarak kin kussa da bunca yıl içinde tarih hükmünü altın harlerle vermiş, yüce Türk Milleti de zihninde/gönlünde DP ve Menderes’in hizmetleri­ni, sevdasını asırlarca yaşatacağı­nı göstermişt­ir. Tarihin ademe mahkûm ettiği tüm bu habis darbeyi hâlâ övenler bir tarafa büyük bir memnuniyet­le görüyorum ki marjinal unsurların dışında ana akım siyasî partiler (sağ/sol) 27 Mayıs Darbesi ve Darbeciler­le ilgili ortak bir değer yargısına sahipler” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? GÜLTEKİN UYSAL
GÜLTEKİN UYSAL
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal, 27 Mayıs günü Yassıada’da ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ adıyla yapılan açılışla ilgili açıklamala­rda bulundu.
Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal, 27 Mayıs günü Yassıada’da ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ adıyla yapılan açılışla ilgili açıklamala­rda bulundu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye