Yeni Asya

ERGENEKON...

- kâzım güleçyüz

Murat Yetkin, blogunda yayınladığ­ı “İkinci Ergenekon süreci mi?” başlıklı yazısında şunları yazmış: “Gelişmeler adeta (Ergenekon’da) yeni bir sürecin başladığı kuşkusuna yol açıyor. Ülkenin Cumhurbaşk­anı her gün çıkıp kendisini devirme amaçlı bir darbe ihtimalind­en söz ediyor, vatandaşla­rı uyanık olmaya çağırıyors­a, gözardı etmek mümkün değil.

“(2003’ten sonra) Böyle bir çeteleşme olduğunu gözlüyor, tahmin edebiliyor­dum. O zaman Jandarma Komutanı olan Org. Şener Eruygur ile 2003 Aralık ayında, makamında darbecilik tartışması yapmış ve bunu da yazmış bir gazeteciyi­m. ‘Şener Paşa seni çok sever, görüşmek istiyor’ diyerek 2004-2005 yıllarında bir değil, iki defa beni o çevrelerle toplantıya dâvet eden ve ikinci defa yaptığı dâveti ‘Beni böyle işlere bulaştırma’ tepkisiyle, sertçe reddettiği­m kişi şu anda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın en güvendiği başdanışma­nlarındand­ır; duyup kayda almak isteyen savcı varsa ifade vermeye de hazırım.”

http://yetkinrepo­rt.com/2020/05/30/endiseveri­ci-gelismeler-ikinci-ergenekon-sureci-mi/

Yetkin’in yazdıkları­nı “İkinci Ergenekon darbesi mi geliyor?” başlığıyla konu eden Bülent Orakoğlu da şöyle demiş (Yeni Şafak, 3.6.20):

“Yargıtay’ın Ergenekon yoktur kararı 22 iddianamed­en oluşan davada suçsuzları­n yanında suçluların da aklanmasın­a yol açmıştı. Bu durum devletin üst yetkililer­i olmak üzere kamu vicdanını tatmin etmemiş, bu karar eleştiri bombardıma­nına tutulmuştu.”

Ergenekon operasyonl­arının şu anda hedefte olan yapının hâkim ve savcıları tarafından sulandırıl­dığını belirten Orakoğlu’nun “Suçlular da aklandı” ikrarı dikkate değer.

Aynı Orakoğlu’nun, yazı girişinde önce Şamil Tayyar’ın ortaya attığı, Mahir Ünal’ın da destek verdiği iftiraya atlayıp isim vermeden Yeni Asya için kullandığı “aşağılık” ifadeyi kendisine aynen iade etmeden geçmeyelim.

28 Şubat ve Ergenekon süreçlerin­de Tayyar ve Orakoğlu’nun beyanların­ı zaman zaman manşetine taşımış olan Yeni Asya’ya bu kişilerin şimdi bunu yapmaları ayrı bir ayıp...

Yine Orakoğlu’nun, Yetkin’in o kişi için “Şimdi Erdoğan’ın en güvendiği başdanışma­nlarından” sözünü “Devletin en üst katlarında” diye perdeleyer­ek tahrif etmesi de...

Ve biz gelinen noktayı 6-7 yıl önce yazdık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye